Ripple, het fintech-bedrijf achter de cryptocurrency XRP, heeft een nieuwe liquiditeitsoplossing voor bedrijven gelanceerd. Deze moet de kloof tussen crypto en fiat te overbruggen. De Ripple liquidity hub startte op 13 april, na een succesvolle pilot vorig jaar.

Liquiditeitspools

Deze dienst staat op zichzelf, naast Ripple’s populaire internationale betalingsdienst genaamd ‘on-demand liquiditeit’ (ODL). Dit wereldwijde liquiditeitsnetwerk biedt zijn partners toegang tot uitbetalingsdiensten over de hele wereld.

De liquiditeitshub werd ontwikkeld vanuit een ondernemersperspectief. Het doel? Digitale activa aanbieden van verschillende marktmakers, waaronder crypto-beurzen en over-the-counter handelsdesks. Wanneer een enterprise-partner liquiditeit nodig heeft, kan die deze verkrijgen uit deze grote pools van diepe liquiditeit. Er is hierin een keuze tussen Amerikaanse dollars, Bitcoin, Ether, Ethereum Classic, Bitcoin Cash en Litecoin.

XRP ontbreekt in de mix

Opvallend genoeg wordt er in de productlancering geen melding gemaakt van XRP, de crypto-token die door Ripple wordt uitgegeven. XRP staat echter wel centraal in de meeste liquiditeitsproducten en -diensten die het fintech-bedrijf aanbiedt, met name internationale liquiditeitsdiensten. XRP werd echter wel genoemd als een van de digitale activa in de pilotfase van het bedrijf.

Waarschijnlijk is het weglaten van XRP uit zijn liquiditeitsparen toe te schrijven aan de lopende rechtszaak van het bedrijf in de VS. Ripple is hier in een slepende juridische strijd verwikkeld met de Securities and Exchange Commission.

Een sterke basis

Ripple stelt dat zijn liquiditeitsoplossing de kosten van operaties op high-volume transacties aanzienlijk vermindert. Dit wordt gedaan door de prijsstelling en liquiditeit van cryptocurrencies te optimaliseren over asset-paren.

De liquiditeitshub elimineert de noodzaak om kapitaalposities vooraf te financieren om liquiditeit te verkrijgen of transacties uit te voeren. Ook vermindert de dienst de vereisten voor gecompliceerd multiplatform beheer. Dit door organisaties in staat te stellen om digitale activa op één plaats te beheren. De diensten stellen ook optimale prijsstelling voor digitale activa af om bedrijven te beschermen tegen prijsschommelingen.

Ondertussen heeft Ripple een sterke reputatie gekweekt in de fintech-wereld door verschillende liquiditeitsoplossingen en internationale betaaldiensten aan te bieden. Zijn populaire ODL-oplossing heeft wereldwijd verschillende banken en instituten aan boord gehaald. Dankzij de hulp van Ripple kunnen zij financiële diensten aanbieden met ondersteuning van cryptocurrencies.

The post Ripple lanceert liquiditeitshub voor bedrijven appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!