Betalingsbedrijf MoneyGram, een partner van Ripple en een grote speler op de internationale overboekingsmarkt, wordt aangeklaagd door zijn eigen investeerders. Dat kondigt het advocatenkantoor The Rosen Law Firm op 1 maart aan middels een persbericht.
Volgens het persbericht zouden investeerders van MoneyGram misleid zijn doordat het bedrijf niet bekend had gemaakt dat XRP ongeregistreerde effecten zijn, of kunnen zijn. Mocht de Securities and Exchange Commission (SEC) besluiten om de effectenwet op XRP toe te passen, dan zou dat MoneyGram veel geld kunnen kosten. Hierdoor zijn de investeerders van mening dat ze zijn misleid.
Het persbericht vraagt investeerders die MoneyGram effecten kochten tussen 17 juni 2019 en 22 februari 2021 zich te melden bij het advocatenkantoor, ze zouden wellicht recht hebben op compensatie.
Ripple werd in december 2020 aangeklaagd door de SEC. De SEC beschuldigt het cryptocurrency-bedrijf van schending van de Amerikaanse effectenwet met de illegale verkoop van XRP. Mocht de rechter beoordelen dat XRP een effect is, dan kan dat wellicht het einde van Ripple betekenen. Onlangs werd een eerste hoorzitting in de rechtszaak gehouden.
MoneyGram werd in 2019 een van de meest vooraanstaande partners van Ripple. Toen de aanklacht tegen Ripple werd onthuld, distantieerde MoneyGram zich vlug van Ripple, en beweerde het bedrijf dat het nooit RippleNet of de On-demand Liquidity (ODL) oplossing heeft gebruikt. Toch kondigde MoneyGram vreemd genoeg later aan tijdelijk te stoppen met de ODL.