Ripple XRP token

Recentelijk heeft een opmerkelijke transactie, uitgevoerd door een van de vooraanstaande whales in het XRP-netwerk, aanzienlijke aandacht getrokken. Deze beweging kwam aan het licht via een bericht van het social media account Whale Alert, dat onthulde dat er bijna 26 miljoen XRP tokens naar Binance zijn overgeboekt.

Deze ontwikkeling leidt tot speculaties over het doel van de transactie – mogelijk een verkoop – en de potentiële impact ervan op de koers van XRP.

$13,5 miljoen aan XRP verplaatst

De betreffende whale is het zesde grootste XRP-adres op het netwerk. In totaal werden 25,82 miljoen munten verplaatst met een dagwaarde van meer dan $13,5 miljoen. Een opvallend grote hoeveelheid. De transactie richting Binance doet veronderstellen dat de whale als doel heeft om de munten te verkopen. 

Wat de transactie met name opvallend maakt is dat het niet gepaard gaat met een bijzondere prijsactie van XRP. De populaire altcoin heeft al langere tijd moeite om uit de zijwaartse prijsbewegingen te klimmen. Sinds midden januari varieert de prijs rond de $0,50 en $0,54, waarbij de $0,50 grens een sterke ondersteuning vormt. De transactie suggereert mogelijk dat de whale vermoeid is geraakt met de tegenvallende resultaten van de XRP koers en besloten heeft (om een deel van) zijn munten te verkopen. 

Wat precies de motivatie is van de whale om deze transactie uit te voeren is niet geheel duidelijk. Hoewel de munten zijn verplaatst naar Binance, wat suggereert dat er een verkoop wordt uitgevoerd, kunnen on-chain analisten niet bevestigen wat er daarna met de munten gebeurt. Dit komt doordat het verhandelen van munten op de exchange buiten de blockchain gebeurt en dus niet inzichtelijk is. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Ripple whale verplaatst groot aantal XRP tokens naar Binance verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!