Ripple (XRP) krijgt tegenslag te verduren: Rechter keurt verlenging eerste fase rechtszaak goed

Het volgens Ripple (XRP) zo desastreuze scenario waarin de eerste fase van de rechtszaak wordt verlengd, is werkelijkheid geworden. De rechter heeft de door de Securities and Exchange Commission (SEC) aangevraagde verlenging van de discovery-fase goedgekeurd.  Dat maakt advocaat James Filan bekend op Twitter.

Wat dit betekent is dat beide partijen langer de tijd krijgen om bewijs te verzamelen die hen moet ondersteunen tijdens de rest van de rechtszaak. De zogenaamde “fact discovery” deadline is uitgesteld tot 31 augustus. Daarna vindt ook nog een “expert discovery” fase plaats die tot 15 oktober duurt.

Ripple was fel tegen een verlenging aangezien dit een “existentiële bedreiging” zou vormen voor het bedrijf. “Ripple is tegen deze verlenging omdat vertraging zeer nadelig zal zijn voor Ripple en omdat er geen goede reden is om het discover-schema te wijzigen. […] Vertraging in deze rechtszaak vormt een existentiële bedreiging voor de activiteiten van Ripple in de Verenigde Staten,” aldus het bedrijf in een motie vorige week.

We zullen dus nog in ieder geval een paar maanden moeten wachten tot deze eerste fase van de zaak afgerond is. Of we in 2021 nog een uitslag te zien krijgen is nog maar sterk de vraag. Het blijft echter nog altijd mogelijk dat beide partijen schikken, maar daar loopt Ripple CEO Brad Garlinghouse niet warm voor. Een uitspraak zou namelijk duidelijkheid scheppen voor crypto-bedrijven in de Verenigde Staten.

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse SEC. Het bedrijf, de CEO en voormalig CEO worden beschuldigd door de SEC van de illegale verkoop van effecten met XRP. De rechtszaak zorgde eind vorig jaar voor een enorme klap op de XRP koers nadat veel crypto-beurzen hadden besloten om XRP te verwijderen. Mocht de rechter XRP als effect investeringscontract aanmerken dan zou dit mogelijk het einde van Ripple zijn. Het bedrijf zou zijn diensten dan namelijk niet meer in de VS kunnen leveren.

The post Analyse: Ripple (XRP) krijgt tegenslag te verduren: Rechter keurt verlenging eerste fase rechtszaak goed
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht