Ripple (XRP) lanceert fonds van $250 miljoen om NFT’s op XRPL te stimuleren

Ripple (XRP) wil met de lancering van een nieuw fonds mee gaan liften op de non-fungible token (NFT) gekte. Het bedrijf trekt een kwart miljard dollar uit om creators aan te moedigen NFT’s op de XRP Ledger te lanceren.

Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het fonds bedoeld is om creators te financieren en zo een wereldwijde NFT creator economie op de XRPL van de grond te krijgen. Zo valt te lezen:

“Krijg ondersteuning om toegankelijke en innovatieve non-fungible token (NFT)-ervaringen te creëren op de XRP Ledger (XRPL) – een van ‘s werelds snelste, meest duurzame openbare blockchains. Met zijn prestatievoordelen zorgt de XRPL voor een naadloze ontwikkelingservaring voor state-of-the-art NFT’s.”

NFT’s stonden de afgelopen maanden centraal in een enorme hype omtrent digitale kunstwerken. Een NFT is in principe een crypto-token die op de blockchain bestaat. Door zijn unieke aard en blockchain-technologie kan de eigenaar van een NFT bewijzen dat hij of zij ook echt eigenaar is van de NFT. Aan zo’n NFT kunnen vervolgens allerlei dingen gekoppeld worden, zoals de eerste tweet bijvoorbeeld.

Enkele dagen geleden nog kondigde RippleX aan dat het 25 projecten heeft geselecteerd en hen $2 miljoen aan subsidies heeft gegeven. De 25 projecten gaan tevens aan de slag met het ontwikkelen van projecten omtrent onder andere NFT’s op de XRPL. Een van de projecten is Clever.gallery, dat een NFT-marktplaats bouwst voor op de XRPL.

NFT’s kennen een hoop use-cases, waaronder in gaming. Objecten in spellen, zoals digitale zwaarden, kunnen mogelijk als NFT worden uitgegeven zodat deze objecten ook echt uniek en een monetaire waarde kunnen hebben. De oprichter van blockchain spel Axie Infinity denkt dan ook dat gaming de sleutel tot massale crypto adoptie is.

The post Analyse: Ripple (XRP) lanceert fonds van $250 miljoen om NFT’s op XRPL te stimuleren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht