Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op motie XRP investeerders, dit zijn de tegenargumenten

De Securities and Exchange Commission (SEC), de financiële toezichthouder van de Verenigde Staten, heeft een reactie ingediend op de motie tot interventie van ripple (XRP) bezitters. In de reactie stelt de SEC dat de XRP houders geen nieuwe argumenten aanhalen en dat de rechter de motie dus moet verwerpen.

De SEC klaagt in de rechtszaak drie partijen aan, Ripple, CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen, aldus de SEC. In reactie op de motie tot interventie, waarmee de XRP houders in kwestie zichzelf onderdeel van de rechtszaak willen maken, stelt de SEC dat zij de toezichthouder dwingen om de zaak uit te breiden:

“De indieners proberen in wezen de SEC te dwingen om handhavingsmaatregelen te nemen tegen individuele XRP-investeerders op de secundaire markt.”

De motie tot interventie zou daarom geen wettelijke grondslag hebben vanwege de soevereine immuniteit die de SEC heeft. Dit argument bracht de SEC in reactie op een eerdere motie van investeerders ook al met succes naar voren.

Daarbij stelt de SEC dat er in de motie vrijwel geen nieuwe argumenten naar voren worden gebracht. De argumenten in de motie zijn eigenlijk hetzelfde als die van Ripple en co. De SEC vindt dan ook dat de XRP investeerders al voldoende vertegenwoordigd worden door de drie aangeklaagde partijen in deze zaak.

Ook Ripple diende een reactie in. Het bedrijf stelt juist, niet geheel onverwacht, het tegenovergestelde. Ripple vindt dat XRP investeerders namelijk “een sterke en duidelijke” interesse hebben in de regelgevende status die Ripple uiteindelijk zal krijgen.

The post Analyse: Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op motie XRP investeerders, dit zijn de tegenargumenten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht