De juridische strijd van Ripple Labs met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is nog altijd in volle gang. Dat weerhoudt Ripple Labs er echter niet van om vooruit te kijken. Het bedrijf heeft op 20 september de Climate Pledge ondertekend, waarmee het zichzelf ten doel stelt om voor 2040 klimaatneutraal te zijn.
De Climate Pledge
Met het ondertekenen van de Climate Pledge voegt Ripple Labs zich bij een lijst van ruim 375 bedrijven. De Climate Pledge is in 2019 opgericht door onder andere Amazon, waar Jeff Bezos destijds nog aan het roer stond. Ondertussen zitten er bedrijven uit 51 industrieën en 29 landen bij het verbond, die stuk voor stuk garanderen dat ze 10 jaar voor de Parijs-akkoorden klimaatneutraal zijn.
“Als het gaat over de klimaatcrisis, dan zijn wij van mening dat crypto ook zijn steentje bij moet dragen. Gisteren hebben wij de Climate Pledge ondertekend en zijn we onderdeel geworden van een groep van ruim 375 bedrijven die de planeet op één zetten”, aldus Ripple Labs in een verklaring. Andere deelnemers zijn bedrijven als Visa, IBM, Microsoft, Coca-Cola, Unilever, Mercedes Benz en nog vele meer.
Wat betekent dit voor Ripple Labs?
Het ondertekenen van de Climate Pledge betekent dat Ripple Labs vanaf heden op regelmatige basis zijn klimaatafdruk en broeikasgassen-uitstoot meet en rapporteert. Verder moet het strategieën implementeren om de CO2-uitstoot te verminderen, in lijn met het klimaatakkoord van Parijs. Dit hoort Ripple Labs te doen door processen binnen de business te veranderen, efficiënter te werken, gebruik te maken van duurzame energie en minder materiaal in te zetten.
Verder is het de bedoeling om de resterende uitstoot te neutraliseren met aanvullende, kwantificeerbare, reële, permanente en sociaal gunstige compensaties om de jaarlijkse koolstofuitstoot rond 2040 tot nul terug te brengen. Ripple zelf geeft op de website van de Climate Pledge aan “met iedere oplossing een duurzamere wereldwijde economie en planeet te realiseren.”
Rechtszaak met de SEC
Ondertussen loopt de slepende rechtszaak met de SEC nog altijd door. Die zaak draait voornamelijk om de uitgifte en publiekelijke verkoop van de XRP token, waarvan de Amerikaanse toezichthouder claimt dat het een illegale effectenuitgifte betreft. Normaal gesproken heeft een partij die dergelijke financiële objecten publiek verkoopt toestemming van de SEC nodig. Alles bij elkaar heeft Ripple Labs voor deze zaak al ruim 100 miljoen dollar aan juridische kosten gemaakt.
Recentelijk heeft Ripple Labs een nieuw argument opgevoerd die de zaak in hun voordeel moet beslechten. Volgens het bedrijf zijn de tokens per definitie geen effecten, omdat er geen ‘investeringscontracten’ opgesteld. In dat soort contracten neemt een uitgever, in dit geval Ripple Labs, bepaalde rechten op voor investeerders of in ieder geval verplichtingen om in hun voordeel te opereren.
Na dit nieuwe verweer van Ripple Labs steeg de XRP token met 5,5 procent. Het lijkt er dan ook op dat de markt nu meer vertrouwen heeft in een goede afloop. Overigens is Ripple Labs niet de enige partij die in conclaaf is met de SEC. Ook LBC en Dragoinchain zitten middenin een conflict met het machtige financiële orgaan. Voor de industrie is het te hopen dat Ripple Labs de zaak snel weet te winnen.
The post Ripple (XRP) wil klimaatneutraal zijn vóór 2040 appeared first on BLOX | Nieuws.