De hype rond Bitcoin ETF’s lijkt wat van zijn glans te verliezen. Investeringsfondsen lijken minder enthousiast te zijn, wat leidt tot lagere in- en juist hogere uitstroom van geld. Fondsen kunnen tegenwoordig geld pompen in ETF’s die de koers van Bitcoin volgen.

Banner Bitcoin 2 (telephone)

Ark Invest heeft meer uitstroom dan Grayscale

Wat bedoelen we met instroom en uitstroom? Als aandelen van een bepaalde ETF meer gekocht wordt dan verkocht, dan is dit instroom. Andersom wordt gesproken van uitstroom.

Grayscale’s GBTC, dat voorheen de meeste uitstroom had, is niet langer de leider. Die twijfelachtige eer is nu weggelegd voor Ark Invest’s ARKB. Op 2 april stroomde daar maar liefst 88 miljoen dollar weg, terwijl dat bij GBTC 82 miljoen was.

April wordt waarschijnlijk niet zo succesvol als maart

Bitcoin ETF’s, beleggingsfondsen die handelen in Bitcoin, kenden in maart een piek in handelsvolume met maar liefst 111 miljard dollar. Echter, analisten verwachten niet dat dit volume in april gehaald gaat worden. De vraag naar deze fondsen lijkt wat af te nemen.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Op 2 april stroomde er nog steeds 38,8 miljoen dollar netto naar Bitcoin ETF’s toe. BlackRock’s IBIT was hier verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van. Fidelity’s FBTC staat op de tweede plaats.

Bots volgen bewegingen ETF’s

Volgens een artikel van Bloomberg werden geautomatiseerde handelssystemen, ook wel bots genoemd, aangewezen als een mogelijke oorzaak van de recente koersdaling. Deze bots zouden reageren op data van Bitcoin ETF’s en daar vervolgens hun handel op aanpassen. Dit zou een flinke invloed kunnen hebben op de markt.

Het feit dat de koers van Bitcoin juist hard steeg begin maart, toen er juist veel geld in Bitcoin ETF’s werd gestopt, lijkt deze theorie te ondersteunen.

Einde van de bullrun?

De goedkeuring van Bitcoin ETF’s in januari zorgde voor een flinke toename aan investeringen. De koersen leken alleen maar te kunnen stijgen, en er werd voorzichtig gesproken over een bullrun.

Jun-Young Heo, een derivatenhandelaar bij Presto, zegt:

‘Aangezien de recente instroom van bitcoin ETF’s stagneert en de marktprijzen van BTC en ETH onder het 20-daagse voortschrijdend gemiddelde kwamen, zouden sommige trendvolgers de daling zien als het einde van een twee maanden durende rally.’

Analist Eric Balchunas waarschuwt echter om de impact van Bitcoin ETF’s niet te overschatten. Hij gelooft dat er andere, belangrijkere factoren aan het spelen zijn die de koers beïnvloeden.

The post Rode lantaarn overgenomen door Ark Invest, meer Bitcoin uitstroom dan Grayscale appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!