Rusland gaat een nationale crypto exchange lanceren

De Russische overheid lijkt niet langer vies te zijn van de handel van cryptocurrencies. Volgens lokale media is de overheid op dit moment zelfs bezig om een nationale crypto exchange op te zetten. Dit zou dus een exchange zijn die volledig onder beheer staan van de Russische overheid. 

Russische crypto wet

Een paar dagen gelden was al in het crypto nieuws te lezen dat er een wetsvoorstel werd ingediend in het Russische Lagerhuis, ofwel Doema, dat mogelijk het verkopen en minen van cryptocurrencies gaat legaliseren. Er wordt duidelijk doorgepakt, want slechts een paar dagen later wordt al bekend dat er ook een nationale cryptobeurs gaat komen, mits het wetsvoorstel wordt goedgekeurd uiteraard.

Op deze manier wordt er gehoopt dat de handel van digitale activa eindelijk onder toezicht kan komen te staan van de centrale overheid. Een Russische wetgever, Sergei Altukhov, had het volgende te zeggen over de kwestie:

“Het heeft geen zin om te zeggen dat cryptocurrencies niet bestaan, maar het probleem is dat het in een grote stroom circuleert buiten de regelgeving van de staat om.”

Nationale Russische crypto exchange

Het is duidelijk dat Rusland niet langer om het bestaan van cryptocurrencies heen wil blijven draaien. In plaats daarvan gaat het concrete stappen nemen om de hele crypto industrie in Rusland dan maar streng te reguleren. Daarbij hoort het opzetten van een nationale crypto exchange waar de handel van cryptocurrencies kan plaatsvinden onder een toeziend oog.

Althukhov stelde ook dat er duidelijke spelregels moeten komen die passen binnen het regelgevend kader van Rusland. Dit betekent ook dat onder meer de centrale bank van Rusland en de verschillende ministeries ook akkoord moeten gaan met het plan.

In juni liet Anatoly Aksakov, het hoofd van de commissie financiële markten van de Doema, doorschemeren dat een Russisch nationaal handelsplatform voor crypto zou kunnen worden opgezet als onderdeel van de Moscow Exchange. Inmiddels lijkt dus toch de voorkeur te gaan naar een exchange die direct wordt beheerd door de overheid.

The post Analyse: Rusland gaat een nationale crypto exchange lanceren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht