SafeDollar stablecoin toch niet zo ‘safe’ – Aanvaller steelt $250.000, waarde daalt naar $0

Een decentralized finance (DeFi) applicatie is weer getroffen door een aanval. Dit keer is SafeDollar het slachtoffer geworden van een exploit. De waarde van de stablecoin is inmiddels terug gezakt tot $0.

SafeDollar is een op Polygon (MATIC) gebaseerde algoritmische stablecoin. Dit zijn stablecoins waarvan de waarde stabiel wordt gehouden middels een algoritme. Dit algoritme brengt meer stablecoins in omloop zodra de waarde van de onderliggende activa stijgt en koopt stablecoins terug van de markt als de waarde daalt. Zodoende blijft de waarde van de stablecoin stabiel.

Althans, mits alles goed gaat natuurlijk. SafeDollar is het slachtoffer geworden van een exploit van een bugal is er nog weinig over bekend. In totaal zou er voor $250.000 aan USD Coin (USDC) en tether (USDT) uit de contracten van het project zijn gestolen.

Mudit Gupta, een ontwikkelaar die onder andere aan SushiSwap werkt, legt in een reeks tweets uit wat er precies is gebeurd. Volgens hem heeft de aanvaller slim gebruik gemaakt van een bug in de code van het project. De aanvaller zou door een grote hoeveelheid tokens naar het contract te sturen en deze vervolgens weer op te nemen de rewarder leeg hebben getrokken.

Als gevolg is de waarde van de stablecoin nu $0, aldus de website van het project zelf. Zoals altijd is het zeer ingewikkelde materie wanneer het een aanval op een DeFi-applicatie betreft. Een enkel foutje in de code kan leiden tot enorme verliezen van gebruikers. Het is dan ook verstandig om alleen in zee te gaan met applicaties die een strenge audit hebben doorlopen en niet zomaar geld te versturen naar een willekeurig DeFi-contract.

The post Analyse: SafeDollar stablecoin toch niet zo ‘safe’ – Aanvaller steelt $250.000, waarde daalt naar $0
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht