Volgens een nieuwe aanklacht zou voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, een of meerdere Chinese officials hebben omgekocht. Bankman-Fried zou in samenwerking met anderen 40 miljoen dollar aan crypto assets hebben gestuurd naar één of meerdere ambtenaren uit China. Dat blijkt uit een nieuwe officiële aanklacht.

Na fraude ook omkoping

Bovenop de bestaande aanklachten van fraude komt nu ook de aanklacht van samenzwering in het overtreden van anti-omkoop wetten. Met de transactie wilde Bankman-Fried toegang tot meerdere bevroren rekeningen bewerkstelligen.

“Bankman-Fried en anderen besloten cryptocurrencies te betalen aan één of meerdere buitenlandse officials in China om ze te beïnvloeden om accounts te ontgrendelen om zaken te verkrijgen en te behouden voor Bankman-Fried, Alameda en anderen.”

Nog niet heel lang geleden werd Bankman-Fried geportretteerd als de messiah van de crypto wereld. Maar sinds de ondergang van FTX is van die reputatie niks meer over, en zijn situatie gaat van kwaad tot erger. In december werd de voormalig CEO van FTX opgepakt en wacht nu in huisarrest zijn vonnis af. De rechtszaak zal in oktober van start gaan. Tot die tijd is hij inwonend in zijn ouderlijk huis in Californië.

Deze week werd ook al bekend dat Bankman-Fried als onderdeel van een nieuwe borgovereenkomst geen chat-apps meer mag gebruiken. Hij zou namelijk geprobeerd hebben potentiële getuigen te benaderen. Ook mag hij verder enkel gebruik maken van een laptop met gelimiteerde functies. Daarnaast moeten zijn ouders beloven zijn toegang tot andere apparaten te voorkomen.

Somber perspectief voor SBF

Bankman-Fried houdt nog altijd zijn onschuld vol. Hij zou nooit op de hoogte zijn geweest van de malafide praktijken die plaatsvonden achter de schermen bij FTX en Alameda Research. Drie voormalig leidinggevenden van FTX en Alameda hebben echter al schuld bekend en zullen medewerking aan de aanklagers verlenen.

De zaak van Bankman-Fried wordt met de dag minder hoopvol, en de kans is groot dat hij voor langdurige tijd zijn zonden zal moeten overdenken achter de tralies. De kans lijkt heel klein dat hij als eindverantwoordelijke geen weet had van alle overtredingen die plaatsvonden bij de omgevallen exchange.

The post Analyse: Sam Bankman-Fried kocht Chinese official om voor 40 miljoen dollar
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!