SEC stelt deadline vast voor beoordeling ETF

US SEC stelt 26 oktober-deadline vast voor het beoordelen van negen Bitcoin ETF-toepassingen.

De Amerikaanse Securities en Exchange Commission ( SEC ) heeft een tijdschema geschetst voor het beoordelen van voorgestelde regelwijzigingen met betrekking tot een reeks toepassingen om verschillende Bitcoin ( BTC ) exchange-traded funds ( ETF’s ) te vermelden en te verhandelen . De evaluatieperiode is van invloed op negen afzonderlijke ETF’s die door drie verschillende aanvragers zijn voorgesteld, volgens documenten die de SEC op 4 oktober heeft ingediend.

De nieuwe wijzigingen zijn van invloed op een paar BTC ETF’s die zijn ingediend door ProShares in samenwerking met de New York Stock Exchange (NYSE) ETF-beurs NYSE Arca. De andere betrokken toepassingen zijn de vijf verder voorgestelde ETF’s van Direxion, ook voor notering op NYSE Arca – en twee voorstellen van GraniteShares voor vermelding op CBOE. De SEC heeft “elke partij of andere persoon” gevraagd om uiterlijk op 26 oktober een verklaring in te dienen ter ondersteuning of afwijzing van de voorgestelde BTC ETF’s. De regulator heeft uiteengezet dat zijn eerdere orders die voorgestelde regelwijzigingen voor de voorstellen van alle drie aanvragers afkeuren , van kracht blijven in afwachting van de evaluatie door de Commissie.

 

Eind augustus, had de SEC ervoor gekozen om haar besluit om de negen ETF-voorstellen te verwerpen opnieuw te bekijken , slechts één dag nadat het hen had afgekeurd . De toezichthouder had vastgesteld dat de producten niet voldeden aan de vereisten van de ‘Exchange Act Section , in het bijzonder de eis dat de regels van een nationale effectenbeurs zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.