De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft al geruime tijd conflicten met verschillende crypto-bedrijven omdat zij cryptocurrrencies als ongeregistreerde effecten uit zouden geven. Coinbase is één van de onderzochte partijen, maar helaas is het bedrijf nog steeds niet verlost. De SEC heeft het bedrijf nu opnieuw een waarschuwing gegeven.

Coinbase heeft nieuw conflict met SEC

Volgens een document dat Coinbase heeft ingediend bij de SEC heeft het bedrijf een Wells Notice gekregen van de beleidsmaker omdat het de Securities Exchange Act van 1934 en de Securities Act van 1933 heeft overtreden. Het bedrijf heeft er al gesprekken over gevoerd met de SEC.

We weten niet officieel wat het probleem precies inhoudt, maar Coinbase verwacht dat de SEC problemen ziet bij Coinbase Earn, Coinbase Prime en Coinbase Wallet en zelfs met het bedrijfsonderdeel waar coins op worden verhandeld. Dit zijn zo’n beetje alle bedrijfsonderdelen waar Coinbase het meeste geld mee verdient, alhoewel de institutionele tak van het bedrijf niet nadrukkelijk wordt genoemd. Het is niet duidelijk of dit deel ook meegerekend wordt.

Op Twitter reageerde Coinbase-CEO Brian Armstrong op de waarschuwing van de beleidsmaker. Hij verklaart dat een zogenaamde Wells Notice doorgaans wordt gevolgd door handhaving, al dan niet middels een rechtszaak. Verder verdedigt de topman zijn bedrijf. De afgelopen jaren zijn er veel partijen geweest die tokens op de populaire crypto exchange beschikbaar wilden stellen, maar meer dan 90% van deze aanvragen is verworpen. Het heeft naar eigen zeggen strenge selectiecriteria en het houdt zich aan de wet.

Algorand staking kan niet meer op Coinbase

Het eerste gevolg van de waarschuwing is ook al zichtbaar. De Algorand Foundation heeft aangekondigd dat Coinbase staking van ALGO voor retail-klanten niet meer toelaat. Wel blijft de functie bestaan voor institutionele klanten.

Is Coinbase de volgende na Kraken?

Het is niet de eerste keer dat de SEC zich hard opstelt naar een crypto-bedrijf. Het is zelfs niet de eerste keer dat het problemen heeft met Coinbase. Vorige zomer deed de regelgever al onderzoek naar negen verschillende coins op de cryptobeurs.

Ook heeft Coinbase zich onlangs fel verzet tegen de SEC toen Kraken een flinke boete kreeg van de SEC omdat het staking-diensten aanbood. Coinbase zou crypto staking met plezier willen verdedigen in de rechtszaal. Misschien krijgt het bedrijf nu die kans, maar helaas zal het dan geen vrije keuze zijn.

The post Analyse: SEC waarschuwt Coinbase voor crypto staking, rechtszaak volgt mogelijk
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!