Steeds meer landen lijken crypto te stimuleren. Singapore is een van de meest vooruitstrevende landen op dit gebied en komt met een nieuw initiatief genaamd Project Guardian, om een robuuste en gereguleerde omgeving voor de groei en ontwikkeling van crypto technologieën en digitale activa te bevorderen.

Singapore goes crypto

Het project werd aangekondigd via de officiële overheids kanalen van Singapore. Project Guardian is een initiatief dat is gelanceerd door de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) in samenwerking met 15 financiële instellingen, waaronder belangrijke financiële toezichthouders uit Japan, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Het doel van Project Guardian is om een regulerend raamwerk en samenwerking te bevorderen voor de overzicht en regulering van crypto transacties die grensoverschrijdend zijn.

Door samen te werken met internationale financiële toezichthouders, streeft het project ernaar gemeenschappelijke standaarden en regelgevende kaders te ontwikkelen om de interoperabiliteit en regulering van grensoverschrijdende crypto transacties te ondersteunen. Een van de kernaspecten van het project is daarnaast het tegengaan van illegale en oneigenlijke transacties in het crypto domein, door samenwerking en gedeelde regelgevende maatregelen.

Grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten kunnen de weg effenen voor geharmoniseerde regelgevende benaderingen en standaarden, wat essentieel is voor een sector die inherent globaal en gedecentraliseerd is. Op termijn zou het daarmee ook de wereldwijde acceptatie en het gebruik van cryptocurrencies kunnen bevorderen.

Samenwerking tussen Singapore en Ripple

Singapore’s toewijding aan crypto technologie manifesteert zich nu in een robuuste samenwerking met Ripple. Ripple Markets APAC, de Singaporese tak van Ripple, heeft de status van een gelicentieerde ‘Major Payments Institution’ verkregen, wat nieuwe horizons opent voor de expansie van digitale activa en token diensten in de regio. Het versterkt Ripple zijn visie om te innoveren in de Azië-Pacific markt en betekent dat Ripple toegang krijgt tot een bredere markt en klantenbasis, wat de vraag naar en het gebruik van XRP zou kunnen verhogen.

Het bericht Singapore start ambitieus crypto initiatief met andere landen verscheen eerst op Crypto Insiders.

The post Analyse: Singapore start ambitieus crypto initiatief met andere landen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!