Twee jaar terug werd het plots een hype, de metaverse. Het bedrijf Facebook veranderde zijn naam naar Meta en maakte zijn nieuwe plannen bekend. Tot op de dag van lijkt de nieuwe visie van het bedrijf nog niet van de grond te komen en is het ondervonden van veel kritiek. In die kritiek lijkt om ommekeer te komen toen Lex Fridman, een bekende podcaster en computerwetenschapper, in de metaverse een gesprek met Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, voerde.
Het doel van de Metaverse
Volgens Meta moet de metaverse de volgende evolutie van het internet worden. Het is bedoeld om nieuwe manieren te introduceren om te verbinden en ervaringen te delen. Net als het internet zal de metaverse het mogelijk maken om met mensen in contact te komen wanneer je niet fysiek op dezelfde locatie bent, maar beoogt deze virtuele wereld dit op een nog meeslepender te doen.
Stap richting fotorealisme
Veel mensen dreven in het verleden de spot met Meta. De avatars zagen er cartoon-achtig uit terwijl het bedrijf tegelijkertijd miljoenen investeerde. Na de post van Lex Friedman lijken mensen op X, het voormalige Twitter, oprecht onder de indruk te zijn. In tegenstelling tot de cartoon avatars is te zien dat er in de podcast van Lex Fridman met fotorealistische avatars wordt gewerkt. Dit is mogelijk door middel van de Meta Quest 3 en zijn gevoelige gezichtssensoren waarmee een 3D projectie wordt gegenereerd.
Hoewel de technologie indrukwekkend is, merkte Zuckerberg op dat het nog wel enkele jaren kan duren voordat deze avatars beschikbaar zijn voor het grote publiek. De technologie die momenteel wordt gebruikt, vereist dure machine-learning software en gedetailleerde scans van het gezicht met gespecialiseerde apparatuur. Echter, in de toekomst hoopt het bedrijf dat deze scans gedaan kunnen worden met een reguliere smartphone, wat het voor iedereen toegankelijk maakt.
The post Analyse: Smartphones als gezichtsscanners? Meta onthult ambities
appeared first on Crypto-Insiders.