Cardano prijs stijgt

Het Cardano (ADA) netwerk ervaart sterke groei. Het populaire altcoin project ziet per dag 5.500 nieuwe adressen aangemaakt worden, zo blijkt uit een bericht van Adaverse op social media platform X.

De groei op het netwerk is een positief signaal voor investeerders en doet hopen op verdere koersstijgingen in de rest van het jaar.

Groeiende adoptie en technologische vooruitgang van Cardano

On-chain data van Cardano laat zien dat het netwerk snel groeit, met elke dag 5.500 nieuwe gebruikers. Als deze groei zo doorgaat, betekent dit dat er elke maand ongeveer 165.000 nieuwe wallets bijkomen, wat oploopt tot bijna 2 miljoen nieuwe gebruikers per jaar. Deze grote toename van gebruikers, die mogelijk allemaal ADA-munten willen gebruiken, wijst op een sterke adoptie van het platform.

Experts benadrukken hoe belangrijk het is dat steeds meer mensen het netwerk gebruiken, omdat dit de vraag naar ADA verhoogt, wat kan leiden tot een hogere prijs. Met de komst van smart contracts en steeds meer nieuwe functies, is het duidelijk dat meer mensen Cardano gaan gebruiken. Dit laat niet alleen de technologische vooruitgang van Cardano zien, maar ook dat gebruikers en investeerders vertrouwen hebben in de waarde van ADA voor de toekomst.

Vergelijking tussen Cardano en Ethereum

Cardano is, in vergelijking, aanzienlijk kleiner dan Ethereum (ETH), het grootste altcoin netwerk, wanneer we kijken naar het aantal adressen. Om een idee te geven: Ethereum beschikt over maar liefst 259 miljoen unieke accounts op zijn blockchain, terwijl Cardano op ongeveer 5 miljoen adressen staat.

Dit betekent dat het Ethereum-netwerk nog altijd meer dan 50 keer groter is dan dat van Cardano. Echter, indien Cardano de huidige groeitrend voortzet, heeft het de potentie om jaarlijks miljoenen nieuwe gebruikers aan te trekken en een significant groter deel van de markt te veroveren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Snelle groei van Cardano netwerk: Dagelijks 5.500 nieuwe wallets verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!