Solana bereikt grote mijlpaal van 100 miljard transacties

Solana (SOL) is een decentralized finance (DeFi) netwerk dat transactiecapaciteit en efficiëntie hoog in het vaandel heeft staan. Dit blijkt zijn vruchten af te werpen, want onlangs heeft het netwerk de indrukwekkende mijlpaal bereikt van maar liefst 100 miljard verwerkte transacties.

Solana doet goede zaken

Op het moment van schrijven is de precieze hoeveelheid transacties die door de Solana blockchain is verwerkt een adembenemende 100.040.913.433. Dit terwijl de kosten van een enkele transactie bijna verwaarloosbaar zijn, namelijk $0,00025 per transactie. Deze data bewijst dat Solana daad bij het woord voegt als het op een gigantische transactiecapaciteit aankomt.

Met deze eigenschappen hoop het Solana netwerk onder meer de strijd aan te kunnen gaan met het Ethereum (ETH) netwerk. Vooralsnog is het juist de transactiecapaciteit van dit netwerk waar het aan schort. Solana hoopt hier uiteraard van te profiteren.

Problemen voor Solana

Toch was het de afgelopen tijd niet enkel rozengeur en maneschijn voor het Solana netwerk. Zo heeft het netwerk onlangs de nodige problemen gekend. Meerdere keren ging het netwerk zelfs volledig uit de lucht voor een bepaalde tijd.

Eerder deze maand was in het altcoin nieuws te lezen dat de oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, deze aanhoudende problemen een ‘vloek’ voor het netwerk noemde. 

Sinds de lancering in 2020 heeft het Solana netwerk ten minste zeven grote storingen gekend, met alleen al in 2022 in totaal vijf grote voorvallen. In september van 2021 was het netwerk als gevolg van een zware storing tenminste 17 uur volledig uit de lucht.

“Dat was, denk ik, onze vloek, maar het is omdat het netwerk zo goedkoop en snel is dat er genoeg gebruikers en applicaties zijn die dat aandrijven.”

Desalniettemin zijn de cijfers die het netwerk produceert niets minder dan indrukwekkend te noemen. De mijlpaal van 100 miljard verwerkte transacties passeren betekent dat er naast wat problemen hier en daar ook een heleboel erg goed gaat.

The post Analyse: Solana bereikt grote mijlpaal van 100 miljard transacties
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht