Solana krijgt eigen Grayscale investeringsfonds, koers reageert

Goed nieuws voor solana (SOL) bezitters! De altcoin krijgt namelijk een eigen trustfonds. Dat maakt ‘s werelds grootste crypto vermogensbeheerder Grayscale vandaag bekend. De SOL prijs reageerde direct goed.

Grayscale komt met solana trustfonds

Grayscale kondigde vanmiddag aan dat het ‘t Grayscale Solana Trust-fonds zal lanceren. Middels het fonds kunnen investeerders blootstelling krijgen aan SOL, de native crypto van het Solana-ecosysteem. Zo’n fonds is vooral voor grote institutionele beleggers interessant.

Zij kunnen namelijk via het fonds zonder al teveel gedoe investeren in Solana. Grayscale neemt met het fonds alle zorgen omtrent belastingeisen en andere toepasselijke wet- en regelgeving uit handen van de investeerder. Daarbij hoeft de investeerder bijvoorbeeld ook geen wallet aan te maken en de SOL zelf te bewaren.

“De digitale activaklasse groeit en we breiden ons aanbod mee uit! Krijg blootstelling aan SOL, het token van het Solana-netwerk, via het nieuwe Grayscale Solana Trust”

Grayscale is een enorme speler op het gebied van investeringsfondsen voor digitale activa. Het bedrijf biedt een enorme hoeveelheid aan verschillende fondsen en heeft in totaal $52,7 miljard aan crypto onder beheer. Het grootste fonds is het Grayscale Bitcoin Trust-fonds, dat een vermogen onder beheer van maar liefst $37 miljard heeft.

Solana prijs klimt

Nog niet zo lang geleden bereikte SOL zijn huidige all-time high (ATH). Begin november zette de altcoin een prijs van net geen $260 neer maar zakte in de weken erop met 30% in waarde. De koers begon twee dagen weer te stijgen nadat de steunzone bij $200-180 standhield.

Toen Grayscale eenmaal het nieuws naar buiten bracht, kreeg solana echter een extra zetje. Op een aardige volumepiek steeg SOL enkele procenten. Mocht solana dit traject kunnen hervatten en de huidige weerstand breken, dan vinden we bij $240 de volgende weerstand waar de bulls doorheen moeten zien te breken.

Solana is een project waarop smart contracts uitgevoerd kunnen worden. Volgens crypto exchange FTX CEO Sam Bankman-Fried kan Solana dit zo efficiënt dat hij verwacht dat het netwerk miljarden mensen aankan. Hierover lees je in dit artikel meer.

The post Analyse: Solana krijgt eigen Grayscale investeringsfonds, koers reageert
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht