Solana, SOL

Solana (SOL) wordt vaak gezien als een serieuze concurrent van Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency ter wereld. Hoewel beide netwerken gedecentraliseerd zijn en veel overeenkomsten vertonen, wijst Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana, op een fundamenteel verschil tussen de twee projecten.

Schaalbaarheid door hardware

Schaalbaarheid is een van de grootste uitdagingen in de blockchainwereld. Zowel Ethereum als Solana werken aan oplossingen om een groot aantal transacties te verwerken zonder dat dit ten koste gaat van decentralisatie. Yakovenko benadrukt dat Solana een unieke aanpak hanteert door zich te richten op hardware-scaling.

Bij deze benadering kunnen validators hun hardware upgraden om meer transacties te verwerken. Dit resulteert in een lineaire toename van snelheid en capaciteit naarmate betere hardware beschikbaar komt. Het voordeel hiervan is dat Solana snel kan inspelen op toenemende vraag, zonder het risico dat het netwerk overbelast raakt. Yakovenko benadrukt ook dat bij Solana alleen lokale problemen invloed hebben op de transactiekosten, wat het onderscheidt van Ethereum.

Institutionele adoptie: Solana loopt achter op Ethereum

Ondanks de technische voordelen van Solana, zoals snellere transacties en lagere kosten, heeft het nog niet hetzelfde niveau van institutionele adoptie bereikt als Ethereum. Dit komt waarschijnlijk doordat Ethereum langer bestaat en een stevig gevestigde gemeenschap van ontwikkelaars en projecten heeft, wat zorgt voor meer vertrouwen en bredere ondersteuning in de markt.

Nieuw record voor Solana: 100 miljoen actieve adressen, maar met een kanttekening

Solana’s technische vooruitgang blijkt onder andere uit de toename van on-chain activiteiten. Volgens blockchain-analyseplatform Artemis Terminal bereikte het netwerk onlangs een nieuw record van 100 miljoen maandelijkse actieve adressen. Hoewel dit indrukwekkend klinkt, is de groei minder positief dan het lijkt. Uit de data blijkt dat 86 miljoen van deze adressen een saldo van 0 SOL hebben, wat suggereert dat veel wallets leeg zijn. Daarnaast wordt er gespeculeerd dat bots een groot deel van deze groei veroorzaken, aangetrokken door de lage transactiekosten van Solana.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!




  • Vergunning DNB



  • Lage fees



  • Betrouwbaar

Het bericht Solana vs. Ethereum: De fundamentele verschillen volgens mede-oprichter Anatoly Yakovenko verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!