Crypto en blockchain bestaan nog niet zo lang. Daardoor heeft het ten opzichte van andere activaklassen een erg kleine marktwaarde, waardoor je ook hogere rendementen kunt behalen dan met aandelen. Een Spaanse investeringsbank wil met een nieuw fonds beter nóg presteren dan de markt in zijn geheel.

Spaanse bank wil crypto-only investeringsfonds

Dat heeft A&G Banco aangekondigd in een persbericht. Het investeringsfonds lijkt de naam F.I.L te dragen, alhoewel het niet duidelijk is waar dit precies voor staat. Het richt zich specifiek op de crypto-markt, maar dat is niet het enige waarmee het opvalt. De activa zullen namelijk actief worden beheerd, in plaats van dat het fonds gewoon crypto koopt voor de langere termijn. Met die tactiek wil het beter presteren dan de rest van de markt.

Aan Blockworks verklaarde A&G-topman Román González Torres dat het fonds het eerste actief beheerde crypto-fonds in Europa is. Het team mag het geld investeren zoals het zelf wil, zolang het minimaal 70% van het kapitaal reserveert voor crypto-investeringen. Tot 30% van het geld mag cash zijn. Toch zal het verder uitsluitend in crypto investeren.

Veilig crypto fonds

Het bedrijf zal worden geregistreerd in Spanje, en A&G heeft al gesprekken gehad met beleidsmakers. Zij waarschuwden uitvoerig over de risico’s, zoals die afkomstig van niet volledig gereguleerde crypto-bedrijven. Om dat risico weg te nemen gebruikt F.I.L. ‘veiligere, gereguleerde financiële producten [waar beleidsmakers zicht op hebben]’.

Wat dit precies voor type activa zijn zegt het niet, maar vermoedelijk zal het gaan om bijvoorbeeld beursgenoteerde bedrijven en fondsen. Zo vinden instituten beursfondsen zoals Grayscale’s GBTC vaak een veiligere optie dan bitcoin kopen op een crypto exchange als Binance of Coinbase. Laatstgenoemden zijn in juni aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

A&G heeft ongeveer 12,4 miljard dollar aan activa onder beheer. Daarmee is het één van de kleinere banken in Spanje, maar kennelijk is het toch niet vies van wat meer risico met crypto.

The post Analyse: Spaanse bank van 12 miljard euro lanceert crypto fonds
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!