Cryptosat is een bedrijf dat satellieten de ruimte inschiet met behulp van de raketten van SpaceX. Het gaat om satellieten die niet groter zijn dan een koffiemok. Het idee is om de apparaten te gebruiken als een onbereikbare en veilige fysieke basis voor het bewaren van data voor blockchain-applicaties, producten en diensten. Op 3 januari werd de tweede crypto satelliet gelanceerd.
Crypto-2 satellite deployed with improved capabilities. Congrats @cryptosat for the second successful deployment with @SpaceX Transporter-6 mission. One more experiment towards practical cryptographic trusted setup in space orbit. pic.twitter.com/5OQq3Sx9jv
— Eric Zhang (@ericzhang90) January 3, 2023
Onvindbaar op aarde
Het lijkt erop dat Cryptosat hiermee rijkaards en grote bedrijven wil overhalen om hun bitcoin en andere crypto in de ruimte te bewaren. “Zelfs als je een computer in de bergen begraaft, heb je nog steeds een internetkabel nodig. Er is nog steeds stroom nodig om dingen te regelen. Er moet een manier zijn om te garanderen dat niemand het apparaat kan bereiken en ermee kan sjoemelen”, aldus Yonotan Winetraub, één van de oprichters van Cryptosat.
In mei lanceerde Cryptosat de Crypto1 via de Transporter 5 Mission Falcon 9 raket van SpaceX. Die zweeft nu dus al enige tijd in de ruimte. Na de succesvolle eerste proef was het tijd voor een apparaat dat een grotere computerkracht heeft. De Crypto2 heeft 30 maal de computerkracht van de eerste editie van het apparaat.
Ondanks die grotere computerkracht, is het apparaat nog steeds niet groter dan een koffiemok. Afgelopen november haalde het bedrijf nog 3 miljoen dollar aan investeringen op, wat betekent dat er vanuit de industrie in ieder geval wel geloof is in het idee van de mannen van Cryptosat.
Landen op de maan
Winetraub, die een belangrijke rol speelt binnen het project, is geen vreemde als het gaat over ruimtereizen. Met zijn bedrijf SpaceIL werd hij de eerste die een private maanlanding realiseerde in 2019. Verder blijft zijn bedrijf bezig om apparaten te bouwen om naar de maan te gaan. De satellieten van Cryptosat zullen niet snel op de maan landen, maar de maan is natuurlijk wel een thema dat bij crypto past.
“De reden waarom we dit doen, is om mensen bepaalde garanties te geven over de isolatie van de computers. Ik denk dat het een unieke kans is om de technologie voor satellieten naar een hoger niveau te brengen en tegelijkertijd de crypto-industrie te helpen”, aldus Winetraub.
The post Analyse: SpaceX lanceert nieuwe crypto satelliet met 30x zoveel computerkracht
appeared first on Crypto-Insiders.