Speelt Binance net als FTX met tegoeden van gebruikers?

Het grote Binance geeft toe dat het net als FTX fouten maakte met de tegoeden van zijn klanten. Gelukkig gaat het niet om een fout op dezelfde schaal als FTX, maar dat neemt niet weg dat het een slechte zaak is. Volgens een nieuwe rapportage van Bloomberg, gebruikte het beursplatform ‘per ongeluk’ fondsen van gebruikers in dezelfde wallet als waar het onderpand in bewaart voor Binance tokens.

De crypto reserves van Binance

Binance bewaart reserves voor de tokens die het uitgeeft in een specifieke wallet met de naam “Binance 8.” Volgens informatie op de website zitten er in diezelfde wallet ook tegoeden van gebruikers, wat natuurlijk de vraag oproept waarom dat zo is.

Enigszins geruststellend is het feit dat de tegoeden in de wallet een stuk hoger zijn dan de hoeveelheid tokens waarvoor de assets in die wallet als onderpand dienen. Binance zelf zegt er het volgende over:

“Binance 8 is een cold wallet van de beurs. In het verleden zijn hier per ongeluk assets naartoe gestuurd die als onderpand dienen, wat ook in het Proof-of-Reserves rapport is opgenomen. Binance is zich bewust van deze fout en is ondertussen bezig om de assets naar de juiste wallet te sturen.”

Wat we hier precies van moeten denken is lastig te zeggen, maar het is vreemd dat een beursplatform als Binance dit soort fouten maakt. Het is te hopen dat ze niet de tegoeden van klanten gebruiken om bepaalde tokens als de Binance USD (BUSD) stablecoin te dekken.

Geen gevaar voor klantentegoeden

Als we de vertegenwoordiger van Binance mogen geloven, dan lopen de gebruikers van het beursplatform in ieder geval geen gevaar en zijn hun assets veilig. Dat zijn echter woorden die ze bij FTX ook gebruikten in aanloop naar de grote problemen die uiteindelijk tot de implosie van het handelsplatform leidde.

De fout werd afgelopen week als eerste ontdekt door ChainArgos, een blockchain-analysebedrijf. Het is zeker jammer dat Binance hier niet zelf mee komt, maar dat we moeten wachten op een extern bedrijf dat tot dit soort ontdekkingen komt. Dat doet het vertrouwen in het beursplatform van Changpeng Zhao in ieder geval weinig goed.

The post Analyse: Speelt Binance net als FTX met tegoeden van gebruikers?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht