Stacks breekt uit, een van de snelste stijgers vandaag

Stacks (STX) doet het de afgelopen paar dagen erg goed. Deze coin stond deze dagen al vaker in de lijst van top stijgers maar heeft vandaag zelfs de eerste plek kunnen verdienen door een stijging te maken van bijna 30% in 24 uur. In de afgelopen zeven dagen is de coin met 55% gestegen volgens CoinMarketCap. Toch kwam de coin in de afgelopen vier dagen van lager. In deze periode wist STX met bijna 90% te stijgen. Door deze stijging staat Stacks nu op de 49e plaats in het lijstje van grootste cryptocurrencies op basis van marktwaarde. De marktwaarde is op het moment van schrijven bijna $4 miljard. Stacks is sinds een dip in juli flink bezig geweest met een herstel. Waar de coin toen op $0,57 stond, noteert deze nu op $3 met een piek op $3,29. Dit is een stijging van 470%! Een prachtig herstel dus.

Wat is Stacks (STX)?

Maar wat doet Stacks precies? Stacks is een layer-1 blockchain oplossing die is ontworpen om smart contracts en decentralized applications (DApps) naar Bitcoin te krijgen. De bedoeling is wel dat Bitcoin niks verliest van de kracht die zij op dit moment al heeft. Het doel is dus op Bitcoin alleen nog maar sterker te maken door Bitcoin ontwikkelaars de mogelijkheid te geven om met DApps te werken op de Bitcoin blockchain. Door STX kunnen ontwikkelaars DApps maken zoals een exchange, games en Non-Fungible Tokens (NFT) via de Bitcoin technologie. 

De reden dat Stacks zo hard stijgt is omdat het tegenwoordig ook grote stappen maakt binnen de NFT sector. Door STX kunnen er ook Bitcoin NFT’s gemaakt worden, wat er voor zorgt dat Stacks nu de strijd aan kan gaan met Ethereum, die op het moment de NFT markt domineert. 

Technische analyse

De grafiek van STX ziet er goed uit. De koers is overtuigend door het opwaartse driehoekspatroon gebroken en heeft de bovenkant van dit patroon opnieuw getest voor steun. Het feit dat we hier een bounce hebben gezien is erg positief. De wick aan de bovenkant van de candle van vandaag is echter een minder goed teken. Dit betekent dat de koers hier is geweest maar weer ver is teruggezakt. De steunlijn die als bovenkant van de driehoek fungeert zal hier erg belangrijk worden. Deze houden we dus goed in de gaten!

The post Analyse: Stacks breekt uit, een van de snelste stijgers vandaag
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht