Steeds meer influencers geven risicovol advies over crypto

Je moet niet zomaar blind het advies over crypto van allerlei influencers, ook wel finfluencers genoemd, volgen. Zo geeft de Autoriteit Financiële Markten aan in een officiële waarschuwing. Niet alleen geldt deze waarschuwing voor crypto advies, maar deze geldt voor alle vormen van financieel advies dat influencers geven, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de aandelenmarkt. 

De waarschuwing van de AFM

Eén van de redenen dat de AFM deze waarschuwing heeft gepubliceerd is omdat deze finfluencers helemaal niet bevoegd zijn om financieel advies te geven. Daarnaast concludeert de Autoriteit Financiële Markten dat deze finfluencers vaak beleggingen aanraden waar zij zelf van profiteren. Zo zullen zij vaak een cryptomunt aanraden waar zij zelf inzitten, in de hoop dat veel mensen deze gaan kopen en de prijs zal stijgen.

Voor nieuwkomers op financiële markten is het erg gebruikelijk om te luisteren naar advies dat zij online kunnen vinden, bijvoorbeeld op YouTube of Facebook, maar tegenwoordig ook TikTok. De AFM geeft dus aan dat dit geen goede keuze is.

Het is beter om zelf je onderzoek te doen zodat je zelf kennis krijgt en deze kennis kunt gebruiken om zelf goede investeringsbeslissingen te maken. Hoewel het langer duurt, zal je het op de lange termijn meer positieve gevolgen brengen.

De AFM geeft daarnaast aan dat zij deze influencers de komende tijd nauwer gaan onderzoeken en zij geven daarbij aan dat het zomaar zou kunnen dat zij vanaf volgend jaar gestraft gaan worden voor hun ‘advies’.

Wij houden het allemaal voor je in de gaten en laten je meteen iets weten zodra we iets weten. Wil jij zelf beginnen met handelen? Dat kan bijvoorbeeld via Huobi. Via deze link kun je binnen 5 minuten je eerste Bitcoin, of andere crypto, kopen.

Het bericht Steeds meer influencers geven risicovol advies over crypto verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht