Stratis de eerste smart contract in C# code

Stratis Smart Contract

Stratis ‘C # Smart Contracts: de eerste slimme contracten die kunnen worden ingezet in C #
Iedereen die een goed inzicht wil krijgen in hoe de slimme contracten van Stratis eruitzien voordat het alpha testnet op de 16e wordt vrijgegeven, kunt hier de uitstekende toespraak van Jordan Andrew bekijken.

Er zijn een paar blockchain-platforms die ontwikkelaars de mogelijkheid geven om slimme contracten te coderen in C #. Stratis wil echter aantonen dat geen van deze echte C # biedt, aangezien de smart contract van Stratis de eerste zullen zijn om C # -code uit te voeren. Een ontwikkelaar van C # en .NET beschikt over een uitgebreide reeks tools en de contracten van Stratis zijn de eerste keer dat ze volledig beschikbaar zijn voor slimme contractontwikkeling. De waarde voor Stratis, op alle andere platforms, ligt in het gebruik van C # / .NET en het kunnen gebruiken van het krachtige ecosysteem dat er al is.

De eerste, of toch NEO?

Visual Studio gebruiken om de code te ontwikkelen, compileren en debuggen
Eenvoudig CIL naar C # broncode decompileren
Sterke testkaders die native in Visual Studio worden uitgevoerd
C # dat zich precies gedraagt ​​zoals het zou gebeuren in een andere .NET-toepassing en dus kan worden gecontroleerd door ontelbare ontwikkelaars
Volledige bedrijven gebaseerd op de beveiligingsaudit van C # -code die een uitgebreide lijst met softwaretools hebben geproduceerd die naar bepaalde soorten voorwaarden in de code kunnen scannen (in wezen kan Stratis “codescanners” hebben die kunnen worden toegepast of aangepast aan een smart contractcode)
De technische tools die zijn ontwikkeld kunnen bij bedrijveneenvoudig  worden gebruikt met de contracten van Stratis en die daadwerkelijk iets betekenen omdat de code zich zal gedragen zoals ontwikkelaars verwachten dat deze zal werken
Tot nu toe is niemand anders deze weg ingeslagen met C # slimme contracten. Niemand is deze weg ingeslagen met een slim contractaanbod. Niet omdat ze het niet willen, maar omdat ze dat niet kunnen. Stratis is de eerste.

NEO is misschien wel het bekendste platform dat momenteel codering biedt in C # voor slimme contracten. Het is misleidend om te zeggen “NEO heeft C # smart  contracts”, omdat NEO de syntaxis van de taal samenvoegt in hun aangepaste instructieset om te draaien op hun aangepaste virtuele machine (de NeoVM). De smart contractcode die wordt uitgevoerd op de virtuele machine is niet .NET, het is NEO bytecode.

 

Is de C# code echt?

Hier is een handige gids over of uw code echt C # is:
Loopt de C # -code zoals in andere omgevingen zoals .NET web-, console- of mobiele applicaties?
Kunnen C # -ontwikkelaars de code controleren, wetende dat deze zich PRECIES zal gedragen zoals ze zouden verwachten?
Kunnen ontwikkelaars in Visual Studio native debuggen?
Kunnen ontwikkelaars andere delen van het C # ecosysteem gebruiken, zoals decompilers?
Als het antwoord op een van deze vragen nee is, zou het moeilijk zijn om iemand ervan te overtuigen dat uw code echt C # is. Wanneer de smart contractcode die wordt uitgevoerd op de virtuele machine niet .NET is, is het vrijwel onmogelijk om te garanderen dat de C # -code zich op dezelfde manier gedraagt ​​als een echte .NET-web- of consoletoepassing. Dit betekent dat zeer weinig ontwikkelaars effectief kunnen controleren wat er is geschreven.

 

Vertrouwen

Vertrouwen in de beveiliging van smart contract is erg belangrijk voor de acceptatie van de technologie. Daarom heeft Stratis ervoor gezorgd dat audits en testen van hun contracten eenvoudig door een grotere groep ontwikkelaars kunnen worden gedaan. Dit komt omdat hun contracten kunnen worden terug gedecompileerd naar de C # -broncode. Dit is een  groot iets voor Stratis. Voor elk contract kunnen knooppunten de C # -bron native weergeven voor auditing, in plaats van alleen de bytecode. Niemand anders heeft deze functionaliteit tot nu toe. Zelfs Ethereum’s Solidity-compilers zoals Porosity zijn erg primitief.

Stratis onderscheidt zich hier echt. Ze maken nu al aanzienlijke vorderingen om de bredere C # -gemeenschap te betrekken via hun partnerschap met C # Corner . Dit gaat gepaard met een aantal prikkels zoals de Stratis Development Foundation en de Stratis Academy, die beide zullen helpen om de smart contracts van Stratis van de grond te krijgen.

 

Stratis Platform

Deel dit bericht

Geef een reactie