Technische analyse | Bitcoin veert op vanaf de onderkant van de stijgende trend

Technische Analyse Bitcoin: daggrafiek

Afgelopen maand is er ontzettend veel gebeurd. De Bitcoin bereikte op 8 november namelijk een nieuw record en veel hogere koersen leken ineens weer mogelijk. Helaas ontbrak voldoende momentum, want de hogere top in de grafiek viel samen met een lagere top in de RSI-indicator.

Deze negatieve divergentie in de RSI voorspelde niet veel goeds en al snel viel de Bitcoin koers terug onder de voorgaande toppen. Na deze failure bleef de koers nog even stabiliseren, maar vanaf 17 november verschenen er grote rode candles op de chart.

Steun rond $53.000

Steun lag rond $57.800( bodem 28 oktober) en ook de 55EMA lag rond dit niveau. De Bitcoin zakte hier vervolgens doorheen, maar begon daarna vrij onrustig op en neer te bewegen. Toch hebben deze verzwakkingen nog niet geleidt tot een volledig bearish scenario.

De Bitcoin viel op vrijdag 26 november hard omlaag en men reageerde daarmee angstig op de berichtgevingen rondom de nieuwe variant van het coronavirus. Echter wist de Bitcoin daarbij boven de top van $52.920 te blijven die op 7 september werd gevormd. Zolang de Bitcoin boven deze voorgaande koerstop weet te blijven is de lange termijn stijgende trend nog intact. De onderkant van het stijgende trendkanaal viel overigens mooi samen op dit niveau en daarmee gooien de bulls de handdoek voorlopig nog niet in de ring.

Weerstanden

Toch is het gevaar voor de bulls nog niet helemaal geweken. Hoewel de koers al mooi is opgeveerd op zondag zien we nu veel weerstand. Over de toppen van de afgelopen weken hebben we twee trendlijnen getrokken. Het is belangrijk dat deze doorbroken worden. Als horizontale weerstand kijken we daarvoor naar de top van 25 november rond $59.400. Indien het Bitcoin lukt om boven deze weerstand te breken dan wordt daarmee de bodem bevestigd. Een herstel richting de all-time high en hoger ligt dan in het verschiet.

Mocht de Bitcon echter onder de steun op $53.000 sluiten dan zien we steun rond $50.000 waar het 200-daags voortschrijdende gemiddelde zich nu bevindt. Verder daaronder zien we rond de $48.000 een cluster van steun.

Neem deel aan onze community!

Ben je geïnteresseerd in dagelijkse analyses? Neem dan zeker een kijkje in onze GRATIS Telegram Groep: @YourCryptoLibrary

Voor de fanatiekelingen hebben we ook een internationale VIP Group met dagelijkse ‘calls’. Hier delen we tevens interessante fundamentele informatie en video’s. Voor meer informatie hierover kun je terecht op deze pagina: Crypolibrary VIP Group

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Cryptobieb Redactie


Het bericht Technische analyse | Bitcoin veert op vanaf de onderkant van de stijgende trend verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht