Het team achter het ingestorte Terra (LUNA) ecosysteem werkt aan een nieuwe versie: Terra 2.0. Het nieuwe blockchain-netwerk ging vanochtend live, en de airdrops voor de nieuwe LUNA tokens zijn verspreid. De algoritmische stablecoin UST is echter geen onderdeel van het nieuwe plan.
Nieuwe Terra 2.0 is zonder stablecoin
Dat schrijft de Terra-organisatie op Twitter. Veel handelsplatformen, waar LUNA en UST op werden verhandeld, hebben naast uitgedeelde vergoedingen ook airdrops van LUNA mogelijk gemaakt. Bitvavo en Binance deden hier bijvoorbeeld aan mee. De tokens van het oude netwerk blijven bestaan, maar vermoedelijk zullen ze maar amper gebruikt worden. De inhoud van je wallet(s) ten tijde van de twee snapshots werd gebruikt voor de airdrop van de nieuwe LUNA coins.
Het nieuwe netwerk is geen hard fork, benadrukt Terra op Twitter. De nieuwe blockchain heet toepasselijk Phoenix-1 en heeft vrijwel alle functies van het oude netwerk. Je kunt je nieuwe LUNA tokens staken op Terra Station, gebruiken in decentrale applicaties (dApps) en ze verhandelen op exchanges. Verschillende applicaties zijn al omgezet, waaronder Astroport, Prism, RandomEarth, Spectrum, Nebula, Terraswap en Edge Protocol.
9/ Today marks the beginning of the next chapter for the Terra community; one in which our potential knows no bounds & our collective creativity can flourish.
This is it #LUNAtics – it’s time to build
— Terra Powered by LUNA (@terra_money) May 28, 2022
Nieuwe LUNA heeft gelijk grote marktwaarde
Volgens CoinGecko is het aantal nieuwe tokens niet klein. De marktwaarde is op het moment van schrijven $4,5 miljard, terwijl de prijs al op $6,5 dollar staat. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de prijs van de oude LUNA-token, maar is al een daling van bijna 60% vanaf de top. Toch staat LUNA hiermee gelijk in de top 20 grootste crypto. De oude LUNA token staat op dit moment op ongeveer $0,00012. De prijs daalt bovendien, waarschijnlijk omdat de oude token niet meer gebruikt wordt. De oude LUNA-token en de UST-stablecoin heten vanaf nu officieel LUNC en USTC.
‘LUNA 2.0’, die net als de voorganger gewoon Terra (LUNA) heet, staat op het moment van schrijven al op plek 18 in de cryptocurrency ranglijst. Van de airdrop van vanmorgen kun je maar 30% direct zelf gebruiken. De overige 70% wordt verspreid over de komende 24 maanden. Dat bedrag wordt vastgezet met staking, voor de veiligheid van het netwerk. Of en wanneer er een stablecoin op het netwerk wordt geïntroduceerd is niet bekend. Terra-oprichter Do Kwon verklaarde eerder dat het vertrouwen in UST dusdanig is beschadigd dat die praktisch niet meer gebruikt kan worden.
Heeft Terra 2.0 kans van slagen? Vanochtend was op Crypto Insiders al Timo’s Take te lezen over deze lancering.
The post Analyse: Terra (LUNA) 2.0 is live! Dit keer zonder algoritmische stablecoin
appeared first on Crypto-Insiders.