Tesla boert goed met de aangekochte Bitcoin

tesla boert goed door bitcoin

Uit de kwartaal aangifte van Tesla Inc. blijkt dat het bedrijf goed geboerd heeft met de aangekochte bitcoin. Het bedrijf heeft zelfs meer winst behaald met de bitcoin belegging in de laatste maanden dan het ooit heeft gedaan met het verkopen van auto’s.

Een goede investering van Musk en Tesla

Tesla is in de laatste maanden al vaak in het nieuws geweest. Zo kocht het vorig jaar een lading bitcoin voor ongeveer $ 1,5 miljard. Hierop reageerde de markt positief, maar hiermee was het nog niet allemaal gedaan. Niet veel later kondigde Musk tussen het promoten van Dogecoin door aan dat klanten nu ook Tesla’s kunnen kopen met Bitcoin. Het interessante hieraan is dat er aangegeven is dat deze bitcoin niet omgezet zal worden naar fiat geld, maar dat het in bitcoin op de balance sheet blijft staan.

In totaal brengt dit volgens de laatste aangifte van het bedrijf de ‘totaalscore’ op $ 2,48 miljard aan bitcoin. Dit is dus aanzienlijk meer dan het in eerste instantie aangekochte bedrag. Deze waarde is opgemaakt nadat het bedrijf voor ongeveer $ 272 miljoen aan bitcoin verkocht om liquiditeit aan te kunnen tonen.

Tesla is inmiddels een gigantisch bedrijf en het is dan ook interessant te noemen dat het de stap heeft gezet richting bitcoin. Musk is een voorstander van Bitcoin en ook de Master of Coin van het bedrijf (CFO) liet weten nog steeds te geloven in de toekomstpotentie van bitcoin. Er is zelfs uitgesproken dat het bedrijf actief bitcoin blijft verzamelen door het te accepteren als betaalmiddel voor b.v. de auto’s.

Als particulier belegger kun je natuurlijk niet op tegen dit kapitaal, maar je kunt er nog steeds van profiteren. De schaarste van bitcoin is duidelijk, maximaal 21 miljoen en iedere 4 jaar gaat de supply door de helft. De optelsom van dit ingebouwde deflationaire schema samen met alle berichtgeving van HODL’ers van het Tesla kaliber lijkt de schaarste alleen maar toe te nemen in de (nabije) toekomst. Dit betekent dat de coins die nu in omloop zijn alleen maar meer waard moeten worden op de lange termijn. Schommelingen op de korte termijn daargelaten.

Wil je net zoals Tesla, Microstrategy en de vele duizenden HODL’ers een factie van de 21 miljoen bitcoin bezitten voor de toekomst? Dan is het als je let op de lange termijn minder belangrijk voor welke prijs je instapt, maar belangrijker dat je instapt. Dit kun je doen op exchanges zoals Bitvavo, waar je in je eerste week € 1000 aan crypto kunt kopen zonder handelskosten te betalen. Ook is de opslag van je crypto belangrijk. Laat dit vooral niet op de exchange staan, maar plaats dit op een hardware wallet zoals een Ledger.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het artikel Tesla boert goed met de aangekochte Bitcoin verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!