Uit een recent rapport vanuit Tether, de uitgever van de veelgebruikte stablecoin USDT, blijkt dat het bedrijf meer dan 1.850 wallets bevroren heeft die verband houden met criminele activiteiten in 45 rechtsgebieden. Het legde uit dat deze actie deel uitmaakt van de voortdurende inspanningen van het bedrijf om financiële misdaad te bestrijden en de integriteit van zijn stablecoin-ecosysteem te waarborgen. De operatie resulteerde ook in het terugvorderen van $1,86 miljard aan activa.
Tethers aanhoudende strijd tegen financiële criminaliteit
Naleving blijft een kernprioriteit voor Tether, terwijl het bedrijf zijn positie binnen de financiële en cryptowereld versterkt. In het rapport van 18 september wordt Tethers inzet voor naleving dan ook benadrukt, met een sterke focus op het strikt volgen van Know-Your-Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML)-regels. Naast deze compliance-inspanningen heeft Tether zijn betrokkenheid bij het ondersteunen van internationale wetshandhavingsinstanties onderstreept.
Volgens het rapport werkte het bedrijf samen met diverse autoriteiten in verschillende prominente zaken, waaronder het terughalen van fondsen die betrokken waren bij cybercriminele activiteiten, zoals die van de Lazarus Group, een Noord-Koreaanse hackersgroep.
Brits Hooggerechtshof erkent USDT als eigendom
In een afzonderlijke juridische ontwikkeling heeft het Britse Hooggerechtshof onlangs een uitspraak gedaan over de status van Tethers USDT-stablecoin als eigendom.
Slachtoffer van fraude, Fabrizio D’Aloia, probeerde gestolen USDT terug te krijgen die via meerdere cryptobeurzen en mixers was witgewassen. De rechtbank erkende in deze rechtszaak USDT als een vorm van eigendom, wat een belangrijk juridisch precedent vormt voor digitale activa.
De uitspraak, gedaan door rechter-plaatsvervanger Richard Farnhill, bevestigde dat USDT eigendomsrechten heeft onder het Engelse recht, vergelijkbaar met andere activa die kunnen worden getraceerd en het onderwerp kunnen zijn van trustclaims.
Hoewel de fraude van D’Aloia werd erkend, oordeelde de rechtbank dat hij onvoldoende bewijs had geleverd om definitief aan te tonen dat zijn gestolen Tether de Thaise cryptobeurs BitKub had bereikt.
Het bericht Tether bevriest 1.850 wallets die verband houden met criminele activiteiten verscheen eerst op CryptoBenelux.