Na het fiasco met het Terra ecosysteem en de UST stablecoin, is Tether weer hét gesprek van de dag binnen de wereld van stablecoins, en eigenlijk überhaupt binnen de wereld van de cryptocurrencies. Na de grote LUNA crash stond zelfs Tethers USDT stablecoin op zijn benen te tollen. De grote vraag was toen of USDT ook ten onder zou gaan. Tether komt nu met positief nieuws: Mexico krijgt een stablecoin van Tether en USDT lanceert op Polygon (MATIC).
Tether Launches MXN₮
Tether Tokens Pegged To the Mexican PesoRead the full press release https://t.co/o732RTxc7T pic.twitter.com/fT1srEgeed
— Tether (@Tether_to) May 26, 2022
Nieuwe stablecoin: MXNT
Tether wordt vaak als een soort synoniem gebruikt voor USDT, net zoals Ripple voor veel mensen synoniem is aan XRP, maar dat klopt niet. Tether is, net als Ripple, een bedrijf, en USDT is de stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dolalr (USD). Maar Tether geeft niet alleen maar deze dollar-stablecoin uit. Het bedrijf staat verder achter de XAUT stablecoin voor goud, de euro stablecoin EURT en de Chinese yuan stablecoin CNHT.
De nieuwste toevoeging aan dit rijtje is de MXNT, een stablecoin op basis van de Mexicaanse peso. Dat schrijft Tether in een persbericht. De ticker van de reguliere valuta is MXN, die momenteel net geen 5 eurocent waard is. Volgens FiatMarketCap is de Mexicaanse peso geen kleintje, de valuta staat op de zestiende plaats wat marktwaarde betreft. Omgerekend is de marktwaarde zo’n 645 miljard euro.
De eerste blockchains waar MXNT op gemint wordt zijn Ethereum (ETH), Tron (TRX) en Polygon. Op welke marktwaarde er wordt gemikt is niet bekend. Dit zal afhangen van wat de waarde van Tethers reserves zijn en van hoeveel vraag er is. Daarnaast kondigt Tether aan dat USDT lanceert op Polygon, een zogenaamde layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum:
Tether Token (USD₮) Launches on Polygon
Read the Press Release https://t.co/GB1vXAJODy pic.twitter.com/mIOEKBAvdp
— Tether (@Tether_to) May 27, 2022
Tether FUD
Het stablecoin-bedrijf geeft aan dat MXNT 1:1 gekoppeld zal zijn aan de Mexicaanse peso en dat elke token onderpand heeft dat evenveel waard is. Tether is alleen één van de meest omstreden bedrijven in de sector. Het zegt dat de tokens één op één ‘collateralized’ zijn, maar het is maar de vraag of dit wel zo is en voor hoe lang. Tether lijkt namelijk volatiele activa te kopen voor de tokens die het uitgeeft. Als die genoeg dalen, moet de stabiele waarde van de tokens losgelaten worden.
De crash van LUNA) en UST heeft onlangs uitgewezen dat het onderpand liquide moeten zijn, en niet volatiele activa zoals aandelen of schuldpapier van bedrijven. Mocht er een keer een grote financiële crisis zijn, dan zou investeren in USDT dus een beetje als Russische roulette kunnen zijn.
The post Analyse: Tether lanceert nieuwe Mexicaanse stablecoin en USDT op Polygon
appeared first on Crypto-Insiders.