Tether (USDT) weer het doelwit van een nieuw strafrechtelijk onderzoek of is het weer FUD?

Tether, de uitgever van de USDT stablecoin en zusterbedrijf van Bitfinex, zou weer het doelwit zijn van een strafrechtelijk onderzoek. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou naar verluidt onderzoek doen naar bankfraude bij Tether. In elk geval dat rapporteerde persbureau Bloomberg gisteren op 26 juli:

Een dergelijke strafrechtzaak zou wellicht grote implicaties kunnen hebben voor de cryptocurrency markt. Tether is verreweg de grootste stablecoin op de markt en zeer populair in de handel van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou onderzoek doen naar een voorval van jaren geleden. Volgens drie anonieme bronnen zou Tether transacties verborgen hebben van banken die gelinkt waren aan crypto. De drie bronnen wilen niet bij naam genoemd worden omdat het onderzoek vertrouwelijk zou zijn. Tether heeft inmiddels een statement uitgebracht over het Bloomberg artikel:

“Dit artikel volgt een patroon van het opnieuw verpakken van oude claims als ‘nieuws’. De voortdurende inspanningen om Tether in diskrediet te brengen, zullen onze vastberadenheid om leiders in de gemeenschap te blijven niet veranderen. Tether voert routinematig een open dialoog met wetshandhavingsinstanties, waaronder het Amerikaanse ministerie van Justitie, als onderdeel van ons streven naar samenwerking, transparantie en verantwoordingsplicht.”

Aldus de statement. Adam Back, CEO van Blockstream, noemt het Bloomberg artikel weer typische fear, uncertainty & doubt (FUD) tegen bitcoin. Tether CTO Paolo Ardoino meldt dat iemand zelfs een DDOS-aanval uitvoerde tegen de website van Tether zodat men niet de statement kon lezen.

De USDT koers, die 1:1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, dipte gisterenavond even onder $0,98, maar herstelde toen onmiddellijk weer. Tether zat jarenlang in een strafrechtelijk proces met de New York State Attorney General (NYAG) dat begin dit jaar tot een schikking leidde.

Tether drukte het afgelopen jaar enorme hoeveelheden USDT bij. Sinds april 2020 is dit van $4 miljard USDT in omloop naar $62 miljard gestegen eind mei 2021. Sindsdien is tether plotseling gestopt met het bijdrukken.

The post Analyse: Tether (USDT) weer het doelwit van een nieuw strafrechtelijk onderzoek of is het weer FUD?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht