Texas staat banken toe bitcoin (BTC) van klanten te bewaren

Het hoogste regulerende orgaan van de Amerikaanse staat Texas dat over het bankensysteem gaat, het Texas Department of Banking, heeft vandaag naar naar buiten gebracht dat banken in de staat toestemming hebben om cryptocurrencies te bewaren voor hun klanten. 

In de Verenigde Staten zijn er aantal grote verschillen tussen banken die gereguleerd worden door de federale overheid en door statelijke overheden. Staten hebben in de Verenigde Staten namelijk een bepaalde mate van autonomie. Dit zorgt er ook voor dat de regulatie betreffende het banken systeem op staatsniveau kan verschillen van het federale niveau. Op het federale niveau waren banken eigenlijk al eerder gemachtigd dergelijke diensten te verlenen, maar nu ook officieel in de staat Texas.

Het regulerende orgaan in Texas stelt dat in principe de banken in Texas ook al langer soortgelijke diensten leveren voor andere soorten activa. Hoewel het Texas Department of Banking stelt dat deze diensten leveren met betrekking tot cryptocurrencies in de basis wel anders is, ziet het geen reden om te geloven dat banken niet in staat zouden zijn om de nodige aanpassingen te maken en toe te passen.

Banken hebben nu zelfs de optie om kopieën van private keys te bewaren en zelfs kunnen de banken een wallet in bewaring nemen waarnaar en waarvan transacties kunnen worden gemaakt. De grootste verantwoordelijk die de banken dragen hierin is uiteraard de veiligheid garanderen. 

Het vestigingsklimaat in Texas is voor veel banken erg aantrekkelijk. Het is om deze reden dat de staat het op-een-na hoogste aantal banken heeft. Alleen de staat Californië ziet meer banken gevestigd in de staat. 

Wederom is hier sprake van stap richting regulatie en adoptie van cryptocurrencies in de Verenigde Staten. Door de gigantische invloed die het land heeft op de globale financiële markten is deze ontwikkeling dan ook als positief te kenmerken. Stap voor stap komen we dichterbij een wereld waarin cryptocurrencies niet meer weg te denken zijn uit het financiële globale klimaat.

The post Analyse: Texas staat banken toe bitcoin (BTC) van klanten te bewaren
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht