In 2021 is de cryptomarkt snel ontwikkeld. We zagen verschillende trends opduiken die de adoptie van onder andere Bitcoin (BTC) een flinke boost gaven. In Timo’s take van deze week kijk ik naar de trends die ik in het nieuwe jaar in de gaten ga houden.
NFT’s in games
Een van de grootste trends van 2021 was natuurlijk de non-fungible token (NFT) gekte. De gekste plaatjes gingen voor miljoenen euro’s over de toonbank. Ikzelf, en ik denk velen met mij, zullen weinig begrijpen van het feit dat voor sommige investeerders dergelijke plaatjes zoveel geld waard zijn. Maar goed, het is waard “wat de gek ervoor geeft” zullen we maar zeggen.
Wat ik in 2022 verwacht te zien is dat NFT’s een serieuzere toepassing gaan krijgen. De eerste signalen hiervan zagen we al bij spelontwikkelaar Ubisoft voorbij komen. Het Franse bedrijf lanceerde begin december 2021 het Quarts NFT-platform. Via dit platform zal het NFT’s onderdeel gaan maken van zijn beroemde games. Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint mocht het startschot geven.
Ubisoft is absoluut geen kleine speler in de gaming-wereld en dus zou het niet verrassend zijn als anderen volgen. Het biedt ontwikkelaars namelijk een unieke manier om spelers aan te trekken, te binden en ze iets extra’s te bieden. NFT’s kunnen in-game objecten uniek en schaars maken. Bovendien kunnen deze buiten het spel om verhandeld worden voor andere objecten of geld. Je kan je voorstellen dat dit voor de ontwikkelaars interessant is, tevens als extra inkomstenbron.
Inflatie en bitcoin
Met het coronavirus dat zich nog altijd niet gewonnen heeft gegeven hebben we ook nog steeds te maken met de economische gevolgen ervan. Door het beleid van centrale banken om de economie op de been te houden, en de directe gevolgen van de pandemie op de toeleveringsketens, kampen we met een historisch hoge inflatie. De Federal Reserve kondigde al aan dat het zijn opkoopprogramma sneller gaat afbouwen met in 2022 waarschijnlijk een verhoging van de rente.
Dat kan er volgens analisten in 2022 voor zorgen dat de run op de aandelenmarkten wellicht gaat liggen. Hoe gaat crypto hierop reageren? Dat hangt natuurlijk af van hoe de economie reageert op de acties van de centrale banken. Blijft de inflatie doorzetten dan zou bitcoin zomaar eens een uitweg kunnen vormen voor investeerders.
In 2021 omarmde El Salvador bitcoin bovendien als wettig betaalmiddel. Het zou mij niet verbazen als we in 2022 meer landen hetzelfde pad zien bewandelen, zeker als het beleid van de centrale banken niet het gewenste effect blijken te hebben.
Al met al verwacht ik weer een aantal mooie ontwikkelingen in het nieuwe jaar. We zullen mooie stijgingen gaan zien, maar natuurlijk ook hevige crashes. Uiteindelijk draait het erom dat we crypto verder de mainstream in zien gaan, en dat ziet er met de ontwikkelingen in 2021 nog altijd goed uit. Een Gelukkig Nieuwjaar gewenst!
The post Analyse: Timo’s take: 2 crypto trends in 2022
appeared first on Crypto-Insiders.