Zo nu en dan stuurt iemand een bericht in onze gratis Telegram-groep met de vraag of iets een scam is of niet. Dit terwijl het voor het gros van ons misschien overduidelijk om een scam gaat. Een aantal reageert op dit soort vragen dan ook soms met onbegrip; “Hoezo zie je niet dat dit een scam is?!” Dit vind ik jammer aangezien domme vragen niet bestaan!

Crypto kan hard zijn

Zo nu en dan wordt de crypto-wereld vergeleken met het Wilde Westen. Die vergelijking is niet zo gek; in veel gevallen ontbreekt goede wet- en regelgeving en worden investeerders in bitcoin aan hun lot overgelaten. Terwijl je denkt alles veilig opgeslagen te hebben kan een enkele verkeerde handeling ervoor zorgen dat je alles of een deel kwijtraakt.

Gelukkig staan we er in crypto zeker niet alleen voor. Het klopt dat de struikrovers vrijwel altijd en overal op de loer liggen. Waar echte waarde te vinden is zullen altijd mensen hier op een foute manier een slaatje uit willen slaan. Het mooie aan crypto is echter dat het een evoluerend organisme is.

De onderliggende drijfveer voor mensen om aan Bitcoin en andere projecten te werken, erin te investeren en het te verspreiden, is het verbeteren van onze wereld. En ja, uiteraard zijn er ook negatieve invloeden van onder andere criminelen. Dat is nu eenmaal zo. Gelukkig lijkt de industrie zich steeds meer de goede richting in de manoeuvreren. Zo zagen ransomware hackers, die vaak losgeld in bitcoin eisen, hun inkomsten flink afnemen. Daaraan droeg zelfs onze eigen politie een steentje bij.

Jij kan bitcoin vooruit helpen

Op veel vlakken moet crypto zich nog ontwikkelen. En daar kan iedereen een steentje aan bijdragen. Stelt iemand een ‘domme’ vraag? Help hem of haar zo goed als je kan. Iemand afkraken omdat diegene misschien een wat simpele vraag stelt helpt niemand.

Heb jij veel vragen over crypto? Volg mij dan op Twitter, waar ik mijn volgers zo nu en dan dingen uitleg. Voel je vrij om mij daar vragen te stellen! Ook kan je natuurlijk terecht in onze gratis Telegram-groep. Daar helpt men elkaar over het algemeen gelukkig zeer goed.

The post Analyse: Timo’s take: Ook jij kan bitcoin vooruit helpen, dit is hoe
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!