De Netflix-documentaire The Tinder Swindler is dit jaar een ware hype geworden. Nu we weer naar kantoor mogen, is dit typisch zo´n onderwerp voor bij het koffieautomaat. Mocht dit onderwerp nog eens worden aangesneden, dan hier de laatste roddel:
Simon “The Tinder Swindler” Leviev zei in een interview dat hij niemand hoeft op te lichten omdat hij in 2011 al bitcoin kocht. De bitcoin koers was in dat jaar ergens tussen de 1 euro en 25 euro (30 dollar).
Profiteren van vrouwen op Tinder
Een paar weken geleden ging de documentaire The Tinder Swindler in première op Netflix. Vanaf dat moment was Simon Leviev wereldberoemd. In de documentaire komen verschillende vrouwen aan het woord die door hem gescamd zijn en hem ontzettend veel geld hebben gegeven. Leviev zou dus geprofiteerd hebben van vrouwen die hij via Tinder ontmoette, maar hij weerspreekt dat dit de reden is waarom hij zo rijk is.
Bitcoin sinds 2011
Tijdens het interview zei hij namelijk dat hij rijk is geworden via de ons zo bekende methode: door te investeren in bitcoin. Alleen in tegenstelling tot 99,99% van de investeerders was hij er echt vroeg bij. Hij zei tegen Inside Edition dat hij zijn eerste bitcoin kocht in 2011 en deze simpelweg hodlede.
Even was er radiostilte rondom Leviev want vlak nadat de documentaire uitkwam hield hij zich stil. Maar hij heeft nu toch besloten om zijn kant van het verhaal te delen, in zijn eerste interview zei hij dat hij geen oplichter was en dat de vrouwen uit de documentaire een verkeerde interpretatie met de wereld deelden.
Waar gaat The Tinder Swindler over?
In de docu komt naar voren dat Leviev tegen zijn matches op Tinder zegt dat hij de zoon is van een beroemde diamanthandelaar, maar in het interview ontkent hij dit ooit gezegd heeft tegen zijn matches. Voor de niet-geïnitieerden: een match is geen lucifer of een wedstrijd maar een term om aan te geven dat twee mensen elkaar hebben laten weten elkaar leuk te vinden.
Leviev richtte zich op heel specifieke profielen. Het waren allemaal vrouwen van middelbare leeftijd, die financieel onafhankelijk zijn en vatbaar zijn voor manipulatie. Dat laatste is een kwestie van trial and error. Tijdens zijn dates deed hij er alles aan om de vrouwen te doen geloven dat hij de zoon is van een rijke diamanthandelaar, hij nam de vrouwen met privé-vliegtuig mee naar luxe oorden en had altijd een bodyguard bij zich.
Na verloop van tijd speelde hij dat hij in gevaar was en niet bij zijn geld kon. Leviev vroeg de vrouwen of hij geld mocht lenen en zou dit uiteraard terugbetalen. Echter verdween hij vaak vlak daarna van het toneel.
Rendement van 3,5 miljoen procent
Leviev zou door het oplichten van zijn matches meer dan 10 miljoen dollar bij elkaar hebben geharkt, maar hij zegt dat dit allemaal komt door bitcoin:
“Ik ben een legitieme zakenman. weet je, ik kocht bitcoin in 2011, die toen niets waard was, ik hoef niet te zeggen hoeveel het nu waard is.”
We spelen zijn spelletje mee, stel dat hij de waarheid zegt, dan is het rendement op zijn investering maximaal 3,5 miljoen procent. Om nu 10 miljoen dollar te hebben (en niet meer) zou hij als legitieme zakenman maar liefst 282 dollar moeten hebben geïnvesteerd op het laagste punt van 2011.
Wat een giga chad.
The post Tinder Swindler zegt bitcoin te hebben sinds 2011 appeared first on BTC Direct | Nieuws.