Trezor, een vooraanstaande fabrikant van hardware wallets voor cryptocurrency, heeft de lancering van de Trezor Safe 5 aangekondigd. Dit nieuwe apparaat, dat bekendgemaakt werd tijdens BTC Prague 2024, belooft geavanceerdere beveiligingsfuncties te bieden, waaronder een EAL 6+ gecertificeerd beveiligingselement en een kleurentouchscreen met Trezor Touch haptische feedback.

De wallet introduceert een vernieuwd recovery seed backupproces dat gebruik maakt van een 20-woorden sleutel, in plaats van de standaard 12 of 24 woorden, en maakt een overstap naar een geavanceerde multi-share Shamir backup, die meer veilige opties biedt voor toegang tot de wallet bij verlies van de privésleutel.

Toegewijde onboarding service

Naast de nieuwe hardware wallet heeft Trezor ook Trezor Expert gelanceerd, een gepersonaliseerde een-op-een onboarding service bedoeld om klanten te helpen bij het opzetten van hun crypto cold-storage apparaten en om hun zorgen over mogelijke fouten weg te nemen. Deze dienst, die $99 kost, kan worden gekocht via de officiële website van Trezor en is bedoeld om klanten diepgaand te begeleiden bij privésleutelbeheer en veilige online praktijken.

Trezor CEO Matěj Žák benadrukte het belang van deze service, vooral na het falen van grote crypto beurzen, wat vaak leidt tot een piek in de verkoop van hardware wallets.

Bitcoin-only opties en productfamilie

Trezor heeft ook een nieuwe Bitcoin (BTC) only optie geïntroduceerd, die alle niet-Bitcoin functies en codes verwijdert. Voortaan zal Trezor een ongelimiteerde editie van de Bitcoin-only Trezor Safe 3 en Trezor Safe 5 wallets aanbieden voor algemene verkoop.

Deze aanpak is gericht op Bitcoin maximalisten die geen “andere rommel” op hun wallets wensen te zien, zoals Žák uitlegde. De Trezor Safe 5 is onmiddellijk beschikbaar voor pre-order tegen een retailprijs van $169 dollar.

Doel en diversiteit binnen het productaanbod

Elke Trezor wallet dient een specifiek doel en richt zich op verschillende gebruikers, van crypto-nieuwkomers tot ervaren gebruikers die zoeken naar het hoogste niveau van veiligheid en moeiteloze bruikbaarheid.

De productlijn van Trezor, die begon met de Trezor Model One, is ontworpen om een reeks behoeften te vervullen, wat het voor klanten mogelijk maakt om een apparaat te kiezen dat het beste bij hun crypto-beheerstijl past.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Trezor introduceert nieuwe Safe 5 hardware wallet, ook verkrijgbaar als Bitcoin-only appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!