Tron oprichter Justin Sun aangeklaagd door SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuw salvo afgevuurd op de crypto sector. Deze keer zijn de controversiële Justin Sun en zijn Tron (TRX) het doelwit. Volgens de SEC is het aanbieden en verkopen van de TRX tokens illegaal omdat het ongeregistreerde effecten zijn. 

Crypto en ongeregistreerde effecten

Dit blijkt uit een aanklacht die de SEC op 22 maart indiende tegen de CEO van Tron en BitTorrent. De aanklacht van de SEC lijkt het standaard aanvalsplan te zijn van de Amerikaanse financiële waakhond. In eerdere zaken tegen crypto exchanges Kraken en Binance was de strekking altijd hetzelfde; digitale assets zijn ongeregistreerde effecten en mogen daarom niet zonder vergunning verkocht worden.

Bij Kraken was de aanklacht dat staking diensten van de exchange ongeregistreerde effecten waren. Kraken ging de strijd niet aan en betaalde een boete van 30 miljoen dollar en stopte met staking diensten verlenen in de VS. 

Bij Binance ging het om de overname van de failliete exchange Voyager. Een deel van de overname, de VGX tokens van Voyager, zouden volgens de SEC ongeregistreerde effecten zijn. Binance kreeg echter van de rechter gelijk en de SEC moest met staart tussen de benen afdruipen.

Justin Sun reageert op SEC aanklacht

De zaak tegen Tron en Justin Sun is het zoveelste hoofdstuk in de strijd tussen de SEC en de crypto sector. Via Twitter reageert Sun op de aanklacht.

“De aanklacht van de SEC is de zoveelste actie die het onderneemt tegen grote spelers in de blockchain en crypto sector. We geloven dat de aanklacht weinig inhoud heeft, en ondertussen zullen we doorgaan om het meest gedecentraliseerde financiële systeem te bouwen.” 

Aldus Sun, die ook aangeeft dat het wetgevende kader van de SEC nog in zijn kinderschoenen staat, en duidelijk nog verder ontwikkeld moet worden. Ook deelt Sun een opmerking dat de aanklacht een algehele aanval op de sector is:

“Waar de SEC Justin Sun voor aanklaagt is in feite iets wat elke crypto ontwikkelaar doet. Dit is meer dan een aanval op Tron, dit is een aanval op crypto in het algemeen.”

Tegelijkertijd klaagt de SEC ook het grote Coinbase aan, later vandaag volgt hierover meer op Crypto Insiders.

The post Analyse: Tron oprichter Justin Sun aangeklaagd door SEC
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!