Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft herhaaldelijk zijn voornemen uitgesproken om een gunstigere houding aan te nemen ten opzichte van cryptocurrencies dan de huidige Biden-regering. Tijdens een speciale toespraak in Florida, op 14 juni  kondigde Trump aan dat hij, als hij opnieuw gekozen wordt, een einde zal maken aan president Joe Biden’s “oorlog tegen crypto”.

Trump’s beloftes en kritiek op Biden

Trump benadrukte dat hij wil dat de toekomst van bitcoin (BTC) en andere crypto’s in Amerika blijft: “Ik zal een einde maken aan Joe Biden’s oorlog tegen crypto, en we zullen ervoor zorgen dat de toekomst van crypto en de toekomst van Bitcoin in Amerika wordt gemaakt; we gaan het hier houden, en veel ervan zal hier in Florida worden gedaan,” zei hij.

Het is niet de eerste keer dat Trump kritiek uit op Biden vanwege diens strenge standpunt over crypto. Op 26 mei beschuldigde hij Biden ervan dat hij wil dat de Amerikaanse crypto-industrie een “langzame en pijnlijke dood” sterft, iets wat volgens Trump niet zal gebeuren onder zijn leiderschap. Hij gaf deze kritiek in een bericht op Truth Social, het sociale mediaplatform van Trump.

Florida als crypto-hub

Trump’s belofte om van Florida een centraal punt voor crypto te maken komt op een moment dat de staat is uitgeroepen tot de “beste staat” voor crypto-belastingen in de Verenigde Staten. Uit gegevens van CoinLedger blijkt dat Florida de beste staat is voor crypto-belastingen vanwege het ontbreken van inkomstenbelasting en crypto-vriendelijke regelgevingen, waaronder een proefprogramma dat bedrijven in staat stelt staatskosten in crypto te betalen. New York daarentegen werd als de slechtste staat aangemerkt.

Op 12 juni sprak Trump zijn steun uit voor de Bitcoin mining-industrie en verklaarde hij dat hij wil dat alle resterende Bitcoin in de Verenigde Staten wordt gemined. 

Impact op de crypto-markt

De beloftes van Trump zouden aanzienlijke implicaties kunnen hebben voor de crypto-markt. Een pro-crypto beleid kan leiden tot een toename van investeringen en innovaties in de VS. Dit zou op zijn beurt het concurrentievermogen van de Amerikaanse crypto-industrie kunnen versterken en een gunstigere omgeving kunnen creëren voor miners en bedrijven die zich met crypto bezighouden.

Met de verkiezingen van 2024 in zicht, is het duidelijk dat Trump zijn pro-crypto standpunt zal blijven gebruiken als een belangrijk campagnethema. Zijn belofte om een einde te maken aan Biden’s “oorlog tegen crypto” kan mogelijk resoneren bij kiezers die investeren in en betrokken zijn bij de crypto-industrie. Of Trump zijn beloften zal waarmaken, blijft echter afwachten. 

 

Het bericht Trump belooft einde aan Biden’s ‘oorlog tegen crypto’ verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!