TrustSwap – SWAP

Wat is TrustSwap? 

Onlangs schreef ik over Kyber Network, een DeFi (decentralized finance) project waar recent veel over gesproken wordt. Met alle ogen op DeFi is het nu de beurt aan TrustSwap.
Een project wat ik een aantal dagen geleden pas leerde kennen, maar wat zeker de moeite waard was om onderzoek naar te doen. In deze post leer je over het project, het team, de token en de roadmap.

We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

TrustSwap Het swappen tussen verschillende cryptocurrencies

Algemene info TrustSwap (SWAP)

Naam: TrustSwap (SWAP)

Circulating Supply: 62,500,000
Total Supply: 100,000,000

Market cap: $9.937.500
Huidige prijs: $0,159
Volume (24hr): $2.883.077
Exchanges: Uniswap, Hotbit, BiKi, MXC, Bilaxy

TrustSwap

TrustSwap is een nieuw platform dat is ontworpen om mensen in staat te stellen veilig en betrouwbaar geld te wisselen, zonder het gebruik te maken van een tussenpersoon. Het platform biedt escrow-services, time-released transacties, smart swaps, transacties van tokens & tokenised assets en meer. Verschillende functies deden me denken aan Uniswap, maar het lijkt erop dat dit project veel breder gaat dan dat. De use-cases die ze op hun website weergeven, zijn perfecte voorbeelden van wat ik daarmee bedoel:

Om hier nog verder op in te gaan, kan ik mij inbeelden hoe dit ook kan worden gebruikt:

De in time-released payments kunnen worden gebruikt door bijvoorbeeld OTC-deals of project crowdsales / token sales, of het nu tijdens de private sale of public sale is.

Deelnemers hoeven niet op het project team te vertrouwen om de tokens te versturen. Op deze manier ontvangen zij deze automatisch na het verzenden van hun geld om de tokens te kopen. Stel nu dat er niet alleen lock-up periodes zijn voor de tokens van team members, maar ook voor seed investors of private sale investors. Deze voorwaarden kunnen gemakkelijk in een smart contract worden opgenomen als onderdeel van de deal, wat betekent dat de deelnemers hun tokens onmiddellijk zouden ontvangen, maar alleen bepaalde bedragen kunnen overboeken nadat de tokens op bepaalde vaste tijden zijn ontgrendeld.

Dit is ongelooflijk interessant voor allerlei OTC-deals, met veel goedkopere kosten dan advocaten bijvoorbeeld normaal zouden vragen, daarnaast gaat er minder tijd overheen en is er veel minder papierwerk nodig.

TrustSwap Use Cases

Universal Token Wrapping

Nu is het naar mijn mening de moeite waard om Universal Token Wrapping in een apart kopje te bespreken. Ik heb de afgelopen jaren met meerdere blockchain-projecten gewerkt en ik kan bevestigen dat het starten van een token anders dan een ERC-20-token veel duurder is. Het is voor exchanges moeilijker om ze te integreren / listen en het is moeilijker om ze op andere gedecentraliseerde platforms te gebruiken.

We hebben token wrapping eerder gezien, maar dit is nooit gemakkelijk op schaal gedaan. TrustSwap biedt een universele token-uitwisselingsfunctie aan waarin projecten elk token op elke blockchain kunnen integreren met het ecosysteem van TrustSwap door simpelweg elke denkbare token in een 1: 1-token in een ERC-20-token te kunnen wikkelen.

Eenmaal gewrapped kan deze token in het hele Ethereum-ecosysteem worden gebruikt, inclusief DApps, (gedecentraliseerde) exchanges en meer. Wrappen werkt en het is efficiënt, gewikkelde tokens kunnen gemakkelijk worden teruggewisseld naar native tokens om ze weer binnen hun eigen netwerk te gebruiken.

Het Team

Een van de belangrijkste redenen waarom ik bijna onmiddellijk SWAP kocht, was vanwege hun oprichter. Jeff Kirdeikis. Voor de mensen die hem niet kennen, Jeff heeft Uptrennd opgericht (het meest actieve / betrokken blockchain sociale mediaplatform). Hij is een host van de Bitcoin- en Crypto podcast en hij runt de grootste Facebook-groep in crypto genaamd ‘Cryptocurrency Investing’ – met meer dan 150.000 leden.

Ik ben nu bijna twee jaar lid van deze Facebook-groep en ik heb het zien groeien. Het is zeer actief en het feit dat Jeff een van de oprichters is van en een belangrijke rol speelt in deze projecten, zorgt ervoor dat hij een enorm grote doelgroep gratis kan bereiken. Hierdoor krijgt het project gelijk enorm veel ogen op zich en het geld dat ze hieraan hebben bespaard kunnen aan andere marketingactiviteiten besteed worden.

Adam Barlam is ingehuurd als hun CTO. Adam is de ontwikkelaar en oprichter van Bravocoin (een gedecentraliseerd sociaal netwerk). Joaquim Miro is de CGO die werkt met GDA.Capital, een investeringsmaatschappij die institutioneel geld verbindt met crypto.

SWAP (De token)

Nu schreef ik bepaalde dingen die me aan Uniswap deden denken. Uniswap is de afgelopen maanden ongelooflijk populair geworden, maar helaas hebben ze geen token dat speculatie en winstdeling mogelijk maakt. Toen ik ontdekte dat TrustSwap een token heeft, werd ik enthousiast, vooral na het lezen van de tokenomics.

SWAP wordt in het hele ecosysteem gebruikt en biedt verschillende functies:

 • Er komt een bestuursmodel waarin tokenhouders kunnen stemmen voor beslissingen.
 • De tokens zijn deflatoir en een deel van de transactiekosten wordt verbrand (10%).
 • SWAP werkt op dezelfde manier als andere uitwisseltokens en kan worden gebruikt om 50% korting op handelskosten te ontvangen.
 • Tokenhouders kunnen hun SWAP inzetten om deel te nemen aan het netwerk en 80% van de transactiekosten delen in beloningen samen met liquiditeitsverschaffers.
 • Er zullen slechts 100.000.000 SWAP in omloop zijn. 60M is verkocht tijdens het initiële liquiditeitsaanbod, 20% wordt gebruikt voor marketing-, ontwikkelings-, juridische, enz. Activiteiten en 20% is toegewezen aan de teamleden.

Tokenverdeling TrustSwap

What’s Next?

Nu zou ik graag een platform review schrijven, maar het platform is nog niet live. Dus ik zal dit zeker doen als deze eenmaal live is. Hun roadmap staat duidelijk beschreven op hun website. Augustus staat vol met nieuwe releases die ik hier zal samenvatten:

 • Mainnet voltooid en volledig gelanceerd.
 • Cross-Chain integratie
 • NFT’s (ondersteund op platform)
 • Security tokens en tokenized assets (ondersteund op platform)
 • Event-released payments
 • Verzenden en ontvangen (niet precies zeker wat dit betekent, wacht op details)
 • DEX met leverage trading
 • Met de lancering van de DEX kunnen token holders nu ook beloningen verdienen met het staken van SWAP.

Wat vinden wij van SWAP?

Ik ben er vrij zeker van dat ik in dit bericht mijn enthousiasme heb gedeeld. SWAP is het eerste token in bijna twee jaar dat ik bijna blindelings heb gekocht na wat snel onderzoek te hebben gedaan.

Ik heb gisteren SWAP gekocht voor een prijs van $ 0,055 en werd vandaag wakker met een prijs van $ 0,165 (+ 200%). Dit is een ongelooflijke prijsverhoging waarop ik had gehoopt, maar dit had ik niet zo snel verwacht. Helaas heb ik niet de hoeveelheid SWAP gekocht die ik zou willen holden. Ik wacht om meer SWAP te kopen tot de prijs lager is (alhoewel ik geloof dat het op de lange termijn nog steeds peanuts is).. Sommige mensen hebben nu meer dan 14x winst op SWAP en ik verwacht dat verschillende whales snel zullen gaan of al aan het verkopen zijn.

Ik hoop dat de prijs nog een keer terug kan gaan naar $ 0,06, waar ik de rest van mijn bag voor de lange termijn wil kopen. Ik kijk uit naar al hun releases in augustus en ik hoop direct na de lancering wat inzichten te kunnen delen over het daadwerkelijke platform.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van SWAP, raad ik aan om Uniswap te gebruiken, omdat dit het meeste volume en liquiditeit biedt (top-10 in volume in de afgelopen 7 dagen).

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Cryptobieb Over ons Marco

Door Marco van den Heuvel

Het bericht TrustSwap – SWAP verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

 

Deel dit bericht

Geef een reactie