Uniswap neemt Genie over en betreedt wereld van NFT

De gecentraliseerde crypto exchange Uniswap heeft in het verleden een aantal dingen binnen de non-fungible token (NFT) sector gedaan. Zij begonnen in 2019 met Unisocks, waarbij ze verschillende liquiditeits pools opende voor NFT’s die ondersteund werden door echte fysieke activa. Ook heeft Uniswap ooit aangegeven dat NFT’s een belangrijke gateway naar Web3 is in plaats van het aparte ecosysteem van Ethereum’s (ETH) ERC20.

Uniswap zet volgende stap in NFT wereld

Nu heeft de gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap weer een nieuwe stap gezet in de NFT sector. Zij heeft namelijk onlangs aangekondigd dat zij de NFT-marktplaats verzamelaar Genie hebben overgenomen. Uniswap zei dat deze stap een belangrijk onderdeel is bij hun missie om universeel eigendom en uitwisseling op haar platform te creëren.

Uniswap zal hiermee dus NFT’s op haar platform gaan aanbieden die gebruikers kunnen kopen. Als eerst zal dit mogelijk worden gemaakt op de Uniswap web applicatie, en later worden er ook verschillende API’s en widgets ontwikkeld die gebruikers of bedrijven kunnen toepassen op hun website.

Genie maakt naam met NFT marktplaats

Genie heeft een naam voor zichzelf gemaakt door het eerste NFT marktplaats verzamelaar te zijn die een manier biedt waarbij gebruikers nieuwe NFT’s kunnen ontdekken, kopen en verkopen via verschillende marktplaatsen. Genie geeft aan gebruikers de mogelijkheid te geven om NFT’s in bundels te kopen op alle grote marktplaatsen in een enkele transactie en hier 40% op gaskosten kunnen besparen

Uniswap heeft in een aankondiging aangegeven de kennis te gebruiken die zij hebben opgedaan bij het bouwen van gedecentraliseerde finance (DeFi) producten.

Deze stap van Uniswap komt in een goede periode. Op de markt is te merken dat verschillende metaverse projecten en bedrijven hard groeien ondanks de rest van de markt die juist daalt.

Crypto gaming en game gerelateerde NFT’s laten ook een duidelijke groei zien. Deze producten zijn natuurlijk gewoon te gebruiken ondanks een dalende cryptocurrency markt. We zullen altijd gamers blijven hebben die geïnteresseerd zijn in nieuwe game gerelateerde technieken. Het zal interessant zijn om te zien hoe Uniswap hierop in wil spelen.

The post Analyse: Uniswap neemt Genie over en betreedt wereld van NFT
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht