Op het moment van schrijven is Tether (USDT) weer de grote koning van de markt voor stablecoins. Sinds het omvallen van Silicon Valley Bank, een belangrijke bankpartner van USD Coin (USDC) uitgever Circle, is USDC ongeveer 10 miljard dollar aan marktkapitalisatie verloren. Begin maart stond de marktwaarde van USDC nog op 43 miljard dollar en vandaag nog op ‘slechtst’ 33 miljard dollar.

Tether de grote stablecoin winnaar

Net als USDC zit ook Binance USD (BUSD) in de problemen. Paxos kreeg niet lang geleden van de Securities and Exchange Commission (SEC) te horen dat het geen nieuwe BUSD meer op de markt mag brengen. Ze mogen de munten die momenteel in omloop zijn nog wel managen en onderhouden, maar daar blijft het bij.

Dat betekent dat iedere BUSD die nu wordt ingeleverd voor echte Amerikaanse dollars ook voorgoed uit de roulatie verdwijnt. Sinds die beslissing van de SEC is BUSD ook al ongeveer 10 miljard dollar aan marktkapitalisatie kwijt.

Tether is de grote winnaar in de strijd om de troon der stablecoins, want de marktwaarde van USDT blijft maar groeien. Op het moment van schrijven tikt die met 79,6 miljard dollar bijna de 80 miljard dollar aan.

Bron: Coingecko

De bovenstaande grafiek laat zien in hoeverre Tether profiteert van de verliezen bij zijn concurrentie. Waar de marktkapitalisatie van Tether de laatste tijd in een rechte lijn omhoog gaat, zien we bij de grote concurrenten het tegenovergestelde gebeuren.

1,5 miljard in zeven dagen tijd

Over de afgelopen week leverden investeerders 1,5 miljard dollar aan USDC meer in dan dat er nieuwe USDC op de markt kwam. Onder andere het failliete Voyager Digital leverde dinsdag nog 150 miljoen dollar aan USDC in bij Circle. “USDC heeft het gevecht overleefd, maar het is onduidelijk of het hiermee ook de oorlog kan winnen”, aldus Enigma Securities in zijn maandelijkse rapport.

Bron: Coingecko

Ondertussen blijft de dominantie van Tether stijgen en heeft het volgens Coingecko ruim 50 procent van de markt in handen. Zo zie je maar hoe een gelukkige samenloop van omstandigheden soms het toekomstige succes en de machtspositie van een bedrijf in een markt kan beïnvloeden.

The post Analyse: USDC verliest 10 miljard dollar aan marktwaarde, Tether profiteert
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!