Van Eck: Crypto-beleggers keren terug naar goud als SolidX BTC ETF wordt ingetrokken.

Jan Van Eck, CEO van Van Eck Associates, vertelde de ETF Edge van CNBC dat hij gelooft dat veel beleggers die tijdens de beklimming goud voor bitcoin hebben verkocht nu terugkeren naar edele metalen. Zijn redenering: de terugtrekking van de Van Eck SolidX Bitcoin ETF door de CBOE op 23 januari.

De interesse in cryptocurrencies is gedaald in lijn met de huidige bearmarkt. In januari van vorig jaar handelde een bitcoin voor $ 13.500. Nu geeft een enkele munt minder dan $ 3.500, – een daling van 74 procent.

Van Eck gelooft dat de oorspronkelijke aantrekkingskracht van bitcoin en andere cryptocurrencies resulteerde in minder investeringen in goud. Hij beweert echter dat er een omslag plaatsvindt omdat mensen een minder volatiele belegging zoeken, vooral gezien de  verslechterende internationale economische groei .

Intrekking van het Bitcoin ETF-voorstel

Een van de meer veelbelovende ETF-voorstellen van Bitcoin die bij de SEC werden ingediend, werd ingetrokken, wat erop wijst dat de belangstelling voor de traditionele beleggingsmarkt afneemt. Velen geloofden dat een Bitcoin ETF een tweede rally zou lanceren in de markt voor cryptocurrency. Dat lijkt minder waarschijnlijk.

Van Eck presenteerde bewijs dat beleggers terugkeren naar goud, een voordeel waarvan men dacht dat ze ooit werd vervangen door bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij legde uit hoe 2019 eruit ziet als “het jaar van goud”:

“Ik denk dat Bitcoin vorig jaar een beetje de vraag van goud heeft weggenomen, in 2017,” vertelde Van Eck aan de ETF Edge van CNBC . “Interessant genoeg hebben we slechts 4.000 Bitcoin-beleggers ondervraagd en hun nummer 1-investering voor 2019 is goud. Dus goud verloren van Bitcoin, en nu gaat het de andere kant op. “

Dit bewijsmateriaal lijkt de redenering achter de intrekking van de door Van Eck en CBOE gesteunde SolidX Bitcoin ETF te verklaren. Dat is echter niet de enige reden, maar er is ook behoefte aan een betrouwbaarder marktkader voordat een dergelijk project levensvatbaar wordt.

In een e-mail vertelde VanEck , directeur van digital asset strategy Gabor Gurbacs aan CoinDesk dat de indiening “tijdelijk was ingetrokken”.

“We werken actief samen met toezichthouders en belangrijke marktpartijen om geschikte marktstructuurkaders op te zetten voor een Bitcoin ETF en digitale activa in het algemeen,” zei hij.

In het verleden heeft de SEC ETF-aanvragen geweigerd, waaronder twee van bekende Bitcoin-voorstanders, de Winklevoss-tweeling, en vertraagde ze hun beslissing over recentere versies, waaronder de SolidX-applicatie.

Hoewel de opname is geclassificeerd als ‘tijdelijk’, is het nog steeds een directe klap voor de cryptocurrency-markt die veel van hun inzetten had afgedekt bij een ommekeer resulterend uit een Bitcoin ETF.

Dat gezegd hebbende, op de lange termijn, als de intrekking wordt gedaan om de beweerde redenen, in afwachting van een robuuster marktkader om te ontwikkelen, dan zou de vertraging een positief effect kunnen hebben op de lange termijn.

Veel van de groei en uitbreiding van cryptocurrencies was overhaast en gebouwd op speculatie met zeer weinig regulering of controle, zoals aangetoond door de contractie van 2017 en 2018. Door de daaropvolgende ineenstorting van de markt konden de resterende bedrijven echter op een sterkere basis herbouwen.

 

 

Bron: https://cryptoslate.com