vaneck

Nick van Eck, de zoon van investeringslegende Jan van Eck, de directeur van de gelijknamige investeringsfirma met een Spot Bitcoin ETF, gaat een eigen stablecoin op de markt brengen. Het gaat om een door Amerikaanse dollars gedekte stablecoin en voor de start van het project is al 12 miljoen dollar opgehaald.

Crypto-veteranen Drake Evans en Joe McGrady zullen zich bij Van Eck aansluiten om Agoro (AUSD) te bouwen.

Volledig gedekte stablecoin

Agora zal volledig gedekt worden door cash, Amerikaanse staatsobligaties en overnight repo overeenkomsten, terwijl het miljardenfonds van VanEck de reserves van Agora zal beheren.

“Er is behoefte aan transparante en betrouwbare instituties die de assets van deze digitale dollars beheren”, zo vertelde Kyle DaCruz van VanEck Digital Assets.

De investeringsronde van 12 miljoen dollar werd geleid door de durfkapitalisten van Dragonfly, terwijl er ook investeringen binnenkwamen van Robot Ventures, Wintermute, Breed en General Catalyst.

Het moederbedrijf van Agora is gevestigd in het Amerikaanse Delaware, terwijl de stablecoin-uitgever in de Britse Maagdeneilanden zit. Tot er meer duidelijkheid is op het gebied van wet- en regelgeving voor stablecoins in Amerika, zal het zich enkel richten op klanten buiten dat land.

Focus op landen met hoge inflatie

Het idee is om adoptie te realiseren in landen met een relatief hoge inflatie. Van Eck verwacht dat landen als Argentinië en Zuidoost-Azië het meeste zullen profiteren van een digitale dollar.

Agore heeft echter flinke concurrentie met Tether (USDT) en Circle (USDC) die market caps van 104 en 32,5 miljard dollar hebben. De volgende zes stablecoins in de lijst hebben allemaal market caps van boven de 500 miljoen dollar.

Ondanks dat ziek Van Eck nog altijd ruimte voor nieuwkomers. Agora focust op het opbouwen van sterke partnerships met alle spelers binnen de industrie, van cryptobeurzen tot bewaarpartijen tot decentrale applicaties en handelsfirma’s.

Drake Evans heeft er in ieder geval wel vertrouwen in: “AgoraDollar zal crypto voorgoed veranderen.” Dat moeten we nog maar zien, want het is nog steeds niet duidelijk wat Agora toevoegt ten opzichte van Tether en USDC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht VanEck erfgenaam lanceert eigen stablecoin verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!