VeChain (VET) wil steentje bijdragen aan tegengaan klimaatverandering, blijkt uit nieuw octrooi

Vechain (VET), het project dat zich richt op de bedrijfswereld en gemakkelijk te integreren blockchain-platforms daarvoor, heeft tot dusver een gigantisch succesvol jaar doorgemaakt.

Prijsrecord na prijsrecord werd neergezet en sinds het begin van 2021 staat vechain dan ook ruim 1.000% in de plus.

Er is weer een interessante nieuwe ontwikkeling omtrent VeChain. Volgens het bedrijf is de opwarming van de aarde het gevolg van de uitstoot van broeikasgassen, met als belangrijkste gas koolstofdioxide. VeChain heeft daarom een nieuwe manier gevonden om de uitstoot van dergelijke broeikasgassen te verminderen. Op 22 april van dit jaar heeft VeChain Global Technology een nieuw octrooi aangevraagd bij de Amerikaanse autoriteiten, de Patent and Trademark Office (USPTO). In deze aanvraag staat onder meer dat VeChain een vorm van ‘koolstof registratie’ wenst te realiseren.

Wat houden deze plannen van VeChain precies in? In het document wordt beschreven hoe dit proces in zijn werk zou gaan. Er wordt gesproken over een methode om koolstof eigenschappen te registreren van verschillende objecten en deze om te zetten naar data op de blockchain en een systeem om koolstofuitstoot inzichtelijker te maken voor bedrijven.

In de praktijk betekent dit dat van bijvoorbeeld een elektrische auto wordt geregistreerd hoeveel koolstof deze uitstoot. Dit kan vervolgens worden vergeleken met een auto met een standaard verbrandingsmotor om een baseline uitstoot niveau vast te stellen. Door middel van het gebruik van smart contracts op het blockchain netwerk kan dit ervoor zorgen dat de eigenaar van de elektrische auto gestimuleerd wordt om de uitstoot van deze auto lager te houden dan van het baseline uitstoot niveau. Dit omdat een zogenaamd koolstof krediet aan een dergelijk goed gekoppeld zal worden. Hoe lager de uitstoot hoe hoger het koolstof krediet.

Ook kan dit nieuwe systeem van VeChain de precieze uitstoot van broeikasgassen van deze bedrijven op een veilige en betrouwbare manier inzichtelijker gemaakt worden. Volgens VeChain zal dit broodnodige verheldering op dit gebied teweeg brengen.

The post Analyse: VeChain (VET) wil steentje bijdragen aan tegengaan klimaatverandering, blijkt uit nieuw octrooi
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht