Vermogensbeheerder met $70 miljard in beheer dient aanvraag voor bitcoin (BTC) beursfonds in

Er is weer een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Ditmaal is de aanvraag afkomstig van WisdomTree, een grote vermogensbeheerder uit New York. Dat blijkt uit het S-1 formulier dat ingediend werd bij de SEC op 11 maart. Het bedrijf beheert meer dan $70 miljard aan activa (AUM).

WisdomTree wil zijn bitcoin-ETF noteren op de BZX beurs van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) onder de ticker BTCW. Het is nog onbekend wie als custodian, of opslagdienst, zal fungeren voor het nieuwe fonds.

Een bitcoin-ETF is een beursgenoteerd financieel product die via een tracker de prijs van bitcoin volgt. De crypto-markt zit al enkele jaren met smacht op een bitcoin-ETF te wachten, het zou namelijk de deuren kunnen openen voor institutionele investeerders die niet direct in bitcoin kunnen investeren. Ook zal de markt toegankelijker worden voor kleinere investeerders die zelf geen crypto willen vasthouden.

De SEC heeft de afgelopen jaren echter alle aanvragen afgekeurd. Dit jaar is de markt weer optimistisch over een mogelijke goedkeuring door verandering van leiderschap bij de SEC. VanEck, die lang werd gezien als de grootste kanshebber, diende zijn aanvraag begin dit jaar weer opnieuw in.

Gisteren kwam naar buiten dat Grayscale Investments wellicht overweegt om een cryptocurrency-ETF op te zetten. Het bedrijf is namelijk op zoek naar meerdere ETF specialisten, blijkt uit een lijst van nieuwe vacatures.

The post Analyse: Vermogensbeheerder met $70 miljard in beheer dient aanvraag voor bitcoin (BTC) beursfonds in
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht