Als we de bronnen van The Wall Street Journal mogen geloven, dan hadden – tijdens 2018 – slechts vier mensen de volledige controle over het bedrijf Tether Holdings. Een onderzoek van de procureur-generaal van New York en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) naar Tether Holdings in 2021, legde de hiervoor onbekende eigendomsstructuur van de stablecoin-uitgever bloot.
De aandelen van Tether
Volgens de documenten is Tether gebouwd door voormalig plastisch chirurg Giancarlo Devasini en voormalig kindacteur en crypto-ondernemer Brock Pierce. In september 2014 werd Tether Holdings opgericht op de Britse Maagdeneilanden. Vier jaar later verliet Pierce het bedrijf en was Devasini eigenaar van 43 procent van de aandelen in Tether.
Devasini hielp vervolgens met de bouw van de crypto exchange Bitfinex, waar hij momenteel het hoofd van de financiële afdeling is. Bitfinex CEO Jean-Louis van der Velde en het hoofd van de juridische afdeling Stuart Hoegner waren in 2018 allebei voor 15 procent eigenaar van Tether.
Deze op drie na grootste aandeelhouder van Tether was een man met een dubbele identiteit. In het Verenigd Koninkrijk staat hij te boek als Christopher Harborne, terwijl hij in Thailand Chakrit Sakunkrit heet. Deze man was in 2018 eigenaar van 13 procent van de aandelen in het bedrijf. Samen hadden de vier mannen 86 procent van de aandelen van Tether in handen.
Paolo Ardoino is woest
Het duurde niet lang voordat Paolo Ardoino via Twitter van zich liet horen. De Chief Technology Officer van Tether bijt vaker van zich af als er in de media kritische berichten over het bedrijf verschijnen. Ditmaal noemt hij de publicatie van The Wall Street Journal een “clown artikel.” Ook is Ardoino ervan overtuigd dat alle slechte pers over Tether het bedrijf uiteindelijk helpt om te groeien.
Volgens een woordvoerder van Tether zijn de woorden van Ardoino in het bovenstaande bericht de officiële reactie van het bedrijf op het artikel van The Wall Street Journal. In augustus verscheen er in The Wall Street Journal nog een ander artikel, waarin de schrijvers claimden dat een daling van 0,3 procent van de assets van Tether het bedrijf insolvent zou maken.
Het lijkt alsof The Wall Street Journal een ware hetze tegen Tether voert. Als het artikel van augustus juist was, dan had Tether nu waarschijnlijk niet meer bestaan. Sinds augustus is de markt namelijk behoorlijk gedaald. Die waardedaling van tenminste 0,3 procent, waar The Wall Street Journal over sprak, zal in die periode zeker plaatsgevonden hebben.
Boete voor Tether
Overigens is de boekhouding bij Tether niet altijd waterdicht geweest. In 2021 bereikte het namelijk een akkoord met de procureur-generaal van New York over een boete van 18,5 miljoen dollar, omdat het bedrijf niet eerlijk was over zijn fiat-reserves die de USDT-stablecoin zouden dekken. Inmiddels is Tether een stuk transparanter en publiceert het maandelijks rapporten over de financiële gezondheid van het bedrijf.
Voor veel critici is dat echter niet voldoende en heerst er nog steeds een hoop onzekerheid rondom Tether. Uiteindelijk is het aan investeerders zelf of ze Tether voldoende vertrouwen om daar een significant deel van hun vermogen in te parkeren. Tot nu toe is Tether, in ieder geval ogenschijnlijk, nog nooit in grote problemen gekomen.
Hoofdredacteur gezocht
Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!
The post Vier mensen hadden in 2018 bijna de volledige controle over Tether Holdings appeared first on BLOX | Nieuws.