Vietnam mogelijk ban crypto mining riggs

Vietnam was tot voor kort groot op de import van crypto mining-riggs. In de rapporten wordt beweerd dat het douanekantoor van Ho Chi Minh City (HCMC) meer dan 7.000 BTC- en LTC-mining riggs in het afgelopen jaar in beslag heeft genomen. Daarnaast zijn 190 mining riggs voor Bitcoin en 350 van hen voor Litecoin geïmporteerd in Hanoi.

De meesten van hen lijken afkomstig te zijn uit China. Deze situatie begon echter drastisch te veranderen in juli dit jaar, de lokale nieuwsuitzending heeft onlangs aangekondigd dat de import van mining riggs in de afgelopen maand vrijwel volledig is gestopt. De publicatie blijft beweren dat vier grote bedrijven dit jaar meer dan 3.000 machines hebben geïmporteerd, terwijl de rest werd besteld door personen en organisaties zonder de juiste invoerbelastingcode. Ten slotte vermeldde de publicatie dat heel Vietnam van vorig jaar tot april van dit jaar ongeveer 15.600 crypto-mining riggs heeft ingevoerd.

De stopzetting van de import van mining riggs is een groot probleem voor de cryptogemeenschap van dit land. Het kwam waarschijnlijk als een reactie op het voorstel van het Ministerie van Industrie en Handel om de import van crypto-mining riggs te verbieden. Niet alleen vroeg dit ministerie om een ​​officieel verbod op de invoer van de mining riggs, maar het werd zelfs gesteund door verschillende andere instanties binnen de overheid, om nog maar te zwijgen van de centrale bank van het land, de SBV.

Het lijkt erop dat het verbodsvoorstel kwam door de bezorgdheid van het ministerie van Financiën over de mijnbouwplatforms. Zij stelden dat de mine niet op de lijst van verboden goederen staan ​​en zelfs niet op de lijst van onveilige goederen staan. Daardoor kunnen bedrijven en particulieren ze gemakkelijk importeren. Dit maakt het ook moeilijk voor autoriteiten om te beheren en te controleren.

Een andere crypto-gerelateerde ontwikkeling in Vietnam kwam eerder dit jaar, in april. Destijds heeft Nguyen Xuan Phuc, de premier van het land, die om veel sterkere maatregelen met betrekking tot cryptos vraagt. Hij verklaarde dat de richtlijn cryptotransacties in het land verbiedt. Bovendien is iedereen die op de een of andere manier achterdochtig is over welke vorm van crypto-gerelateerde activiteiten dan ook verplicht om deze aan de autoriteiten te melden.

Geef een reactie