In een recente discussie heeft Georgios Konstantopoulos van Paradigm een oproep gedaan aan Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin om dieper in te gaan op de filosofische basis van Ethereum. Dit gesprek werd aangewakkerd door Konstantopoulos’ opmerking dat de blockchain-wereld nog veel potentieel onbenut laat, waaronder de democratisering van authenticatie door middel van gedecentraliseerde platforms. Hij stelde voor dat diensten als self-service onboarding, door gebruikers ondertekende verzoeken en stablecoins hiervan zouden kunnen profiteren.

Ethereum als universeel hulpmiddel

Buterin reageerde door de kernfilosofie van Ethereum te verduidelijken. Hij benadrukte dat Ethereum-adressen kunnen worden gezien als een “universele interface”, vergelijkbaar met hoe tekst een universeel communicatiemiddel is. Deze analogie illustreert hoe Ethereum-adressen kunnen fungeren als een universele sleutel voor autorisatie in het blockchain-ecosysteem.

De afgelopen weken heeft Buterin verschillende voorstellen gedaan die de toekomstige ontwikkeling van Ethereum zouden kunnen verbeteren. Onder andere sprak hij over The Merge, The Scourge, The Surge, The Verge en The Purge.

Ethereum presteert minder dan Bitcoin en Solana in 2024

Ondanks de filosofische en technische vooruitgang, maakt Ethereum het qua prijs niet waar ten opzichte van zijn concurrenten. Hoewel ETH momenteel rond de $2.496,37 handelt met een 24-uurs stijging van 1,69%, heeft het een wekelijkse daling van 7,78% gekend. Dit heeft de winst van de voorgaande week tenietgedaan. Jaar-tot-datum heeft Ethereum een prijsstijging van 40,24% gezien, maar dit verbleekt bij de 99,18% stijging van Bitcoin en de verbijsterende 445,23% van Solana.

Ethereum Foundation onder vuur

De aanpak van de Ethereum Foundation om regelmatig ETH te verkopen in plaats van te staken heeft kritiek uitgelokt. Veel observateurs in de markt vragen zich af of stakinginkomsten niet beter als operationele kosten gebruikt kunnen worden. Buterin heeft gereageerd door uit te leggen dat het vermijden van een officieel standpunt tijdens mogelijke hard forks een reden is om niet alle ETH te staken.

Ethereum werkt echter aan alternatieven, zoals subsidies die ontvangers in staat stellen om onafhankelijk ETH te staken, en het verspreiden van autoriteit over meerdere organisaties. Dit zou op de lange termijn de noodzaak voor gecentraliseerde besluitvorming kunnen verminderen, en Ethereum verder decentraliseren.

Het bericht Vitalik Buterin benadrukt Ethereum’s oprichtingsfilosofie verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!