Vitalik Buterin: ‘We zijn 50% op weg’

Onlangs verscheen Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, op een twee uur lange podcastaflevering van de podcast Bankless. Gedurende deze aflevering had hij het over hoe ze ervoor gaan zorgen dat Eth2 een succes zal worden.

De Bankless podcast

Hij legde bijvoorbeeld een vijfdelige roadmap uit, waarin de precieze stappen die ervoor moeten zorgen dat Eth2 een succes zal worden staan beschreven. Het belangrijkste is volgens hem dat de hoogst mogelijke schaalbaarheid en decentralisatie bereikt wordt. Hij zegt dat het hiervoor belangrijk isdat Ethereum wendbaarder en lichtgewichtig wordt, zodat meer mensen het kunnen gebruiken.

Vitalik Buterin publiceerde daarnaast aan het begin van de maand december in 2021 een artikel genaamd ‘Endgame’. Hierin voorspelde hij dat op den duur alle blockchains samen tot één gevormd zullen worden. De tools die alle blockchains aanbieden zullen dan ook beschikbaar zijn via deze ene blockchain.

  • De eerste stap in het proces noemt Vitalik ‘The Merge’. Hierin zal de volledige stap van Proof of Work naar Proof of Stake worden gemaakt.
  • The tweede stap het ‘The Surge’. Hierin zal de schaalbaarheid en bandwijdte vergroot moeten worden.
  • Daarna zal sharding volledig geïmplementeerd worden waardoor het proces ongeveer op 80% is. 
  • Vervolgens is er ‘The Verge’, waarin gebruikers hun eigen nodes kunnen gaan runnen.
  • Als laatste stappen zijn er ‘The Purge’ en ‘The Splurge’ die historische data zullen verwijderen en nog een aantal updates zullen doorvoeren.

Het hele proces zal bij elkaar nog zo’n 6 jaar duren, schat Buterin in. Wil jij alvast investeren in Ethereum? Dat kan! Dit kan bijvoorbeeld via Huobi. Via deze link ben je binnen 5 minuten al eigenaar van je eerste Ethereum.

Het bericht Vitalik Buterin: ‘We zijn 50% op weg’ verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht