Volgens europol word cryptocurrency niet gebruikt door terroristen

Het rapport van “Internet Organized Threat Assessment 2018”  onderzoekt het gebruik van cryptocurrencies door criminele groepen zoals ransomware en kinderpornografie, naast andere ernstige online misdaden zoals terrorisme.

Volgens het rapport: “Ondanks het duidelijke potentieel lijkt geen van de aanvallen op Europese bodem te zijn gefinancierd via cryptocurrencies. Het gebruik van cryptocurrencies door terroristische groeperingen heeft alleen betrekking op transacties op laag niveau – hun belangrijkste financiering is nog steeds afkomstig van conventionele bank- en geldtransferdiensten. “

 

Het geloof in een verband tussen cryptocurrency en terrorismefinanciering is er een poos en heeft een enige tijd heeft standgehouden, ondanks vrij veel bewijs van het tegendeel. Hoewel virtuele valuta door criminele organisaties lijken te worden gebruikt, is het niet zo belangrijk als velen denken.

Deze maand sprak de Amerikaanse verdedigingsdeskundige Yaya Fanusie ook over de inefficiëntie van crypto voor dit doel, zeggende: ‘Koud, hard geld is nog steeds koning’.

Hij was echter van mening dat crypto in de toekomst veel nuttiger zou kunnen worden voor illegale activiteiten, en waarschuwde de Amerikaanse autoriteiten dat ze eerder dan later voorbereidingen moesten treffen.

“Door nu het toenemende gebruik van cryptocurrencies door terroristen voor te bereiden, kunnen de VS het vermogen beperken om van digitale valutamarkten een toevluchtsoord te maken voor illegale financiering,” zei hij.

In het Europol-rapport wordt geconcludeerd dat de beste manieren om het gebruik van cryptocurrencies door deze groepen aan te pakken, zijn het strijden tegen online propoganda en rekruteringsprocessen, evenals jacht Cyber-aanvallen

Deel dit bericht

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.